Nekupujte, vyrábajte!

Najkrajšie dary sú predsa tie zo srdca a ak sú navyše vlastnoručne vyrobené, ich hodnota sa nedá vyčísliť. Vyjadrite svoju lásku starostlivo premysleným darčekom, ktorý dokážete vytvoriť len vy. Nemusíte byť žiaden umelec, aby ste dokázali urobiť peknú valentínsku kartičku s milým odkazom, napísať na kartičky tipy na rande na celý rok či komplimenty na adresu vašej drahej. Nebojte sa, popustite uzdu fantázii a dajte sa do toho. Papiernictvo TITI či predajňa Tedi vám s materiálmi radi pomôžu.

original_52-date-night-idea-cards.jpg

Zdroj: Pinterest


S týmto budete u svojej polovičky varený-pečený

Chcete vedieť, čo vašu partnerku zaručene poteší? Predsa dobré jedlo! A viete, čo ju poteší ešte viac? Keď bude priamo od vás. Skúste uvariť večeru či  upiecť jednoduchý koláč a darovať jej ho v štýlovom lunchboxe, ktorý jej bude slúžiť ako praktický pomocník a „šetrič“ životného prostredia ešte niekoľko rokov. Ak si netrúfate na zložitejšie recepty, stačí aj namiešať zmes zo sypaných čajov, ktoré má rada a naaranžovať ich do peknej znovu použiteľnej nádobky či naplniť sklenený ozdobný pohár sušeným ovocím s orieškami a inými sladkosťami.

cake.jpg

Zdroj: Pinterest


Spoločne strávený čas je najkrajší dar

Prečo si tento deň neurobiť výnimočným a netradičným a namiesto klasickej večeri pri sviečkach si navzájom nedarovať jednoducho kvalitne strávený čas? Darujte si zážitok, darujte si niečo, na čo budete obaja ešte dlho spomínať. Navštívte divadelné predstavenie, choďte si zatancovať, kúpte lístky na koncert, choďte do galérie, na výlet, na ochutnávku vín, spoločný workshop, masáž, kurz varenia či miešania koktejlov. Možností je nekonečno a všetky sú takmer úplne zero waste a eko friendly.

dence.jpg

Zdroj: Sterbasdancesport.com


Ekologickejšia klasika

Ak predsa len chcete svojej drahej darovať klasický darček v podobe oblečenia či doplnkov, ale zároveň chcete urobiť aj niečo pre planétu, nahliadnite do udržateľných, alebo takzvaných „conscious“ kolekcií známych odevných značiek. Tie nájdete napríklad v sortimente značiek  s.Oliver, v H&M či C&A. Ak hľadáte ekologickejšiu verziu doplnkov, akými sú napríklad kabelky či vaky, určite sa pozrite do Pokroku na unikátne tašky vyrobené z papiera značky Uashmama, ktoré sa dajú dokonca prať, takže vydržia ozaj dlho.


woman_collage.pngZdroj: Uashmama, H&M


Dar z čistého srdca

Hovorí sa, že láska je ten najčistejší cit. Ak chcete, aby aj vaša láska bola stále čistá a voňavá a navyše aj trochu ekologická, darujte kozmetiku. Ale nie len takú hocijakú, pohľadajte radšej niečo, čo je eko. Či už sa rozhodnete pre tuhý parfum alebo dezodorant alebo voňavé prírodné mydielko, môžete si byť istí, že potešíte nielen partnerku, ale aj prírodu. Dnes je už výber skutočne bohatý a v prírodných obchodoch dostať mydielka, tuhé šampóny či pleťové krémy v najrôznejších vôňach, tvaroch či farbách, takže si vyberie ozaj každý.


feelgood.jpgSlovenskú značku biokozmetiky Dr. Feelgood kúpite v Bioparku.


V Bory Mall sa už dlhšie zaoberáme tým, ako zbytočne nezaťažovať našu planétu zbytočným odpadom, preto sa aj my prikláňame k zero waste prístupu a rozhodli sme sa pre svoje lásky pripraviť trochu udržateľnejšie valentínky. Tak čo, inšpirujete sa aj vy?