Čokoládový lávový koláč

 
Toto je čistá láska v tekutej podobe. Čokoláda patrí spolu s malinami k najväčším afrodiziakám, takže sa zaručene postarajú o dokonalý večer. Blog_Telo.jpg Zdroj: Gordon Ramsay


Čo budete potrebovať:

200 g kvalitnej tmavej čokolády nalámanej na kúsky, 200 g zmäknutého masla, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 200 g hladkej múky, maslo na vytretie formy, kakaový prášok, vanilková zmrzlina a maliny na odzobenie.
 
Ako prvé si pripravte formičky, ktoré poriadne natrite roztopeným maslom a dajte na chvíľu do mrazáku. Potom natrite ešte jednu vrstvu roztopeného masla a vysypte kakaovým práškom. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu a maslo, keď sa spoja odstavte zo sporáku a nechajte 10 minút odležať. Vyšľahajte žĺtka s cukrom a pridajte múku. V separátnej miske ušľahajte bielka a pridajte k žltkovej zmesi. Premiešajte a postupne prilievajte čokoládovú zmes. Dobre premiešajte, aby bola zmes hladká. Cesto nechajte minimálne 20 minút odležať. Zatiaľ rozohrejte rúru na 180 °C a pečte 10-12 minút. Po vybratí z rúry nechajte dve minútky odležať a potom môžete plech preklopiť a minitortičky povyberať. Servírujte so zmrzlinou a malinami!
 

Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.