Aké faktory vplývajú na vašu pleť?

Informáciu o tom, že vaša žiarivá pleť závisí od jedného produktu, vám vyvráti každá dermatologička a kozmetička. Telo, pokožku a pleť berte ako jeden komplex, na ktorý vplýva nespočetné množstvo faktorov.

Nedostatok spánku

Poctivý a pravidelný 8 hodinový spánok dokáže zázraky. Napriek tomu, že častokrát je skutočne podceňovaný, jeho nedostatok vám dá vaše telo pocítiť. Tmavé kruhy, nezdravý matný vzhľad pokožky alebo podpora vzniku akné. Začnite spávať poctivo.

Strava a pitný režim

Problémy začínajú zvnútra. Dbajte na jedlo, ktoré jete počas dňa. Myslite na pestrú, vyváženú a výživnú stravu. Zahrňte vitamíny, minerály, množstvo vody a vaše telo sa vám odvďačí žiarivým vzhľadom.

Pravidelný a dlhodobý stres

Priveľa práce, napäté situácie a neustále naháňanie sa z miesta na miesto. Pokiaľ budete dlhodobo v strese, pocítite to na zdraví vašej pokožky.

Typ pleti

Mastná, suchá, citlivá, normálna alebo kombinovaná – každý človek má iné problémy, s ktorými sa pri rôznych typoch pleti vysporadúva. U niekoho je to neustále mastná T-zóna, u niekoho zasa šupinky suchej kože. Prispôsobenie starostlivosti je v tomto prípade kľúčové.

Ako by mali vyzerať základy starostlivosti?

Pleť a starostlivosť o ňu berte ako komplex rôznych činností, na ktoré je potrebné myslieť. Nejde len o samotný výber správneho krému alebo čistiaceho gélu. Vytvorte si správnu rutinu, sprevádzanú vhodnými produktmi. Nezabúdajte na drobnosti, ako sú napríklad:

  • Vždy si odlíčte make-up
  • Ochranu pred slnkom aplikujte každý deň
  • Vyhnite sa vytláčaniu vyrážok
  • Hydratujte aj zvnútra
  • Nezabúdajte na starostlivosť aj o krk
  • Odsledujte si produkty, ktoré vám najviac vyhovujú

Predajňa Manufaktura

Ako vyzerá starostlivosť podľa typu pleti?

Prečítajte si niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu na ceste za krásnym a zdravým vzhľadom vašej pleti.

Starostlivosť o normálnu pleť

Normálnej pleti sa môžu tešiť len niektorí z nás. Aby ste udržali normálnu pleť zdravú a žiarivú, nepotrebujete toho veľa. Samozrejmosťou je čistenie a hydratácia. Zvoľte správny čistiaci gél alebo čistiacu vodu. Veľkým odporúčaním je, aj napriek používaniu akýchkoľvek produktov na čistenie, opláchnuť si pleť na konci rutiny čistou vodou. Mnohé dermatologičky dokonca odporúčajú využívať filter na vodu.

Starostlivosť o suchú pleť

Pozorujete na svojej pleti malé šupinky kože, svrbí vás pokožka, dráždia vás rôzne produkty alebo vonkajšie vplyvy? Pravdepodobne je vaša pokožka suchá a vyžaduje si intenzívnu starostlivosť. Pri suchej pokožke odporúčajú kozmetičky využívať jemné čistiace mlieko, s ktorým dokážete aj šetrne odstrániť make-up. Základom je regenerácia a výživa pomocou hydratačného krému, prípadne pleťového oleja. Na suchú pleť výborne funguje mandľový alebo marhuľový olej.

Starostlivosť o mastnú pleť

Mylná mienka, že mastnú pleť treba vysušiť, vyvráti každý odborník na starostlivosť o pleť. Mastná pleť sa vyznačuje leskom, zväčšenými pórmi a absolútnym základom je správne čistenie. Ani čistenie by však nemalo byť prehnané. Myslite na pravidelnú hydratáciu formou krému, ktorý nebude mať príliš hustú konzistenciu. Zvoľte jemný peeling alebo pri čistení využívajte čistiacu kefku, ktorá vás zbaví odumretých buniek.

Starostlivosť o zmiešanú pleť

Kombinovaná pleť sa vyznačuje suchými miestami a zároveň mastnou T-zónou. Starostlivosť je špecifická. Zaraďte do svojej pravidelnej rutiny šetrné masky, ktoré pleť hydratujú hĺbkovo. Na čistenie používajte čistiace gély alebo peny s obsahom aloe vera. Nezabúdajte na zloženie bez zbytočne zaťažujúcich látok a bez alkoholu, ktoré pleť zbytočne vysušia.

Predajňa DM drogerie

Starostlivosť o pleť pre mužov

Muži by nemali starostlivosť o pleť taktiež podceňovať. Keďže je ich tvár vystavovaná častokrát žiletke, regenerácia je veľmi dôležitým krokom. Občasný peeling, pleťový krém podľa typu pleti, gél na holenie a balzam po holení sú základom, na ktorý by mal myslieť každý muž.

Keďže aj muži trpia suchou alebo mastnou pleťou, každý z nich sa môže držať odporúčaní vyššie.

Viete, akou vodou si umývať tvár?

 Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aká teplota vody je vhodná pre vašu pleť? Dermatológovia odporúčajú umývať si pleť vlažnou vodou. Viete prečo? Pri umývaní studenou vodou sa vaše póry neotvoria, čo znamená, že nečistoty z vašich pórov a pleti sa neodstránia. Pri horúcej vode zvyšujete riziko vysušenia pleti. Horúcou vodou zmyjete všetky prirodzené oleje, čo vašu pokožku vysuší.

Predajňa Yves Rocher

Fungujú masážne valčeky na tvár?

Určite ste zachytili masážne valčeky na pleť, ktoré sa využívajú nielen pri masáži pleti. Mnoho z vás počulo o priaznivých účinkoch. S čím vám môžu masážne valčeky pomôcť? Vďaka pevnému materiálu z prírodných kameňov skvelo poslúžia na masírovanie, ktoré zlepšuje krvný obeh. Vaša pleť bude vyzerať zdravo a žiarivo.

Masážny valček na tvár vám skvelo poslúži aj na nanášanie krému, prípadne pleťového séra. Aplikujte si menšie množstvo na tvár a postupnými pohybmi si ich vneste priamo do pokožky. Krém sa výborne zapracuje a vyživí vašu pleť.



Vytvorte si rutinu na starostlivosť o vašu pleť, ktorú budete pravidelne dodržiavať. Nezabúdajte pripojiť šport, vitamíny, pestrú stravu. Keď skombinujete všetky tieto faktory, vaša pleť sa vám odvďačí zdravým a žiarivým vzhľadom.

Ak hľadáte vhodné produkty na mieru, navštívte predajne Yves Rocher, Manufaktura alebo DM drogéria, kde nájdete výber pre všetky typy pleti.

Tešíme sa na vašu návštevu v Bory Mall.