1. Nechty odlakujte

Vyberte si kvalitný a šetrný odlakovač bez acetónu, ktorý nechty vysušuje. Nechty sa tak lámu a praskajú. Odlakovač by mal obsahovať látky ako napríklad vitamíny a prírodné oleje. Na menšie úpravy alebo na cesty oceníte odlakovacie pero alebo obrúsky.

Jak na domácí manikúru 1.1.png


2. Nechty namočte do vlažnej vody

Príjemne vlažnú vodu doplňte o kvapku prírodného oleja alebo aspoň tekutého mydla. Na 10 až 15 minút nechty namočte. Kúpeľ nechty zmäkčí a zjemní kožu, taktiež sa vyhnete záderom a rozstrapateným nechtom.

Jak na domácí manikúru 2.1.png


3. Premastite vazelínou

Kožku okolo nechtov dôkladne natrite vazelínou. Nájdete ju v lekárni alebo v drogérii. Okrem toho, že kožu premastí, uľahčí vám prácu s odstraňovaním laku, ktorý sa pri troške nepozornosti môže objaviť aj okolo nechtov.


4. Kožu jemne zatlačte

Nástrojom z manikúry jemne zatlačte mäkkú a odmočené kožu späť ku lôžku. Postupujte jemne, aby ste sa neporanili. Vďaka zatlačenej kože vyzerajú nechty dlhšie a ruky upravenejšie.

Jak na domácí manikúru 4.2.png


5. Prebytočnú kožu odstráňte

Pokiaľ na niektorých miestach koža výrazne prečnieva, môžete ju šetrne zastrihnúť pomocou špeciálnych klieštikov. Nikdy ju ale neodstraňujte úplne celú, pretože pomáha chrániť koreň nechtu.

Jak na domácí manikúru 5.1.png


6. Nechty pilníkujte

Siahnite po jemnom pilníku a nechty pilníkujte jedným smerom do tej doby, než budete spokojná s dĺžkou a tvarom. Nepilníkujte striedavo na obe strany, to nechty narušuje a oslabuje. Tvar nechtu je na vás, najobľúbenejší je klasický oval, ale niektoré ženy pilníkujú zarovno alebo mierne do špica.

Jak na domácí manikúru 6.1.png


7. Vyčistite nechty

Voľný okraj nechtu vyčistite prístrojom k tomu určenému. Odstráňte nečistoty a zbytky pilníkovaných nechtov. Postupujte veľmi šetrne, aby ste sa neporanili. Poranenia pod nechtom sú bolestivé a dlho sa hoja, preto si dávajte pozor.  


8. Nechty odmastite

Aby lak na nechtoch dobre držal, prejdite ich vatovou tyčinkou namočenou v odlakovači. Tak ich zbavíte prebytočnej vazelíny a lak lepšie priľne. Skúste sa odlakovačom vyhnúť okolí nechtu, ušetrí vám to prácu s odstránením laku, ktorým sa netrafíte na necht.


9. Nalakujte nechty

Akonáhle ste hotové s ošetrením nechtov, prichádza čas na lakovanie. Aby necht nezačal žltnúť a farebný lak vám dlhšie vydržal, začnite najprv podkladovou bázou. Tak naneste farebný lak smerom do stredu nechtu nahor a do strán. Na záver použite ochranný lak, ktorý farebne doladí lesk a predĺži trvanlivosť.

Jak na domácí manikúru 9.2.png


10. Ošetrite ruky krémom

Ruky natrite obľúbeným krémom. Raz do týždňa im doprajte aj výživový zábal. Krém aplikujte vo väčších vrstvách, natiahnite igelitové rukavice alebo vrecúška a na vrch natiahnite teplé rukavice alebo ponožky. Nechajte pôsobiť behom obľúbeného filmu alebo cez noc.

Jak na domácí manikúru 10.2.png


Ak ste si práve spomenuli na váš stratený pilník a tupé manikúrové nožničky, určite sa zastavte v Bory Mall. V predajni KARA nájdete širokú ponuku manikúrnych setov českej výroby s kvalitnými nástojmi značiek DUP a Solingen. Sety obsahujú všetko čo potrebujete k domácej manikúre a vďaka pekným koženým púzdram sa zmestia aj do každej kabelky! 


BeFunky-collage (1).png

Zdroj: Kara


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.