Aktuálne trendy v interiérovom dizajne

Jedným z aktuálnych trendov je návrat k prírodným farbám a materiálom. Drevo, kameň, či keramika sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou moderných domácností. Nebojte sa ich kombinovať aj s výraznejšími pastelovými farbami.

Udržateľnosť je tiež témou, ktorá sa nevyhla ani bytovému dizajnu. Radšej investujte do menšieho množstva kvalitných a nadčasových kúskov, ktoré vás po chvíľke neprestanú baviť.

predajňa H&M Home

Retro je späť 

Tvary, vzory a dizajny z minulého storočia sa opäť stávajú hitom. Vintage kúsky nábytku, retro osvetlenie či doplnky s historickým nádychom dodávajú interiérom charakter a jedinečnosť. Oblé a nepravidelné tvary v aktuálnych kolekciách nahrádzajú symetrickosť a sterilitu, ktorá prevládala v posledných rokoch.

predajňa H&M Home

Ísť či neísť s trendmi? 

Trendy v oblasti interiérového dizajnu sa menia neuveriteľnou rýchlosťou. Jednu chvíľu sme všetci zamilovaní do minimalistického škandinávskeho štýlu a o chvíľu nás zas pohlcujú kontrastné vzory. Naša rada je - vždy sa trendmi inšpirovať, ale nenechať sa nimi úplne ovplyvniť.

Dôležité je uvedomiť si, že naša domácnosť by mala byť miestom, kde sa cítime najlepšie, kde nachádzame útočište a pohodu. Preto by sme mali vyberať také doplnky, ktoré v nás vyvolávajú dobré pocity, spomienky alebo nám jednoducho prinášajú radosť. Nejde len o to, aby náš dom vyzeral moderne a štýlovo, ale predovšetkým o to, aby sme v ňom našli harmóniu a pohodu.

predajňa Sinsay

Gýč v interiérovom dizajne

Každý z nás má iný vkus, ale existujú určité prvky, ktoré môžu pôsobiť preťažene alebo nevkusne. Dôležité je nájsť rovnováhu a nezabúdať na jednoduchosť. Napríklad námornícka izba s kotvami, lodnými kolesami a sieťami po celom priestore môže byť príliš intenzívna. Kvalita materiálov použitých pri dekorovaní tiež ovplyvňuje celkový dojem z miestnosti. Plastové kvety, papierové lampy alebo dekorácie vyrobené z nekvalitných materiálov často pôsobia lacno. Tiež miešanie príliš veľa výrazných vzorov vytvára chaotický a neprehľadný vzhľad.

H&M Home

Váš životný priestor by mal byť odrazom vašej osobnosti. Nezabúdajte na svoju individualitu a výberom správnych kúskov vytvárajte priestor, ktorý vás bude tešiť každý deň. Širokú ponuku bytových doplnkov pre každý interiér nájdete napríklad v H&M Home, Sinsay, či Pepco a Tedi.