Prinášame vám dva rýchle recepty, ktoré sú nielen jednoduché na prípravu, ale zároveň vás svojimi autentickými chuťami prenesú priamo do srdca Ázie. Tieto pokrmy vznikli v spolupráci so Simonettou z predajne Asian Shop v Bory Mall, kde nájdete všetky potrebné ingrediencie na ich prípravu.

Ananásové hovädzie

Trochu nevšedná kombinácia vláčneho hovädzieho mäsa so sviežim sladkým ananásom. Vyskúšajte a uvidíte, že si túto dobrotu zamilujete.

Budete potrebovať:

  • 500g hovädzieho mäsa
  • 1 PL ustricovej omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL vína
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • Čerstvý alebo konzervovaný ananás
  • Olej

Pripravte a nakrájajte si hovädzie mäso na kocky. Následne vymiešajte ustricovú omáčku, sójovú omáčku, víno a kukuričný škrob. Vznikne vám marináda, v ktorej pár minút nechajte mäso odležať.

Na rozpálenom oleji opečte mäso, kým trošku nezmäkne. Keď je mäso z väčšej časti hotové, pridajte k nemu na kocky nakrájaný ananás.

Smažte, kým nie je mäso hotové a ananás opečený. Nakoniec posypte nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávajte s vašou obľúbenou prílohou.

Polievka z pikantných ryžových koláčikov topoki

Recept, ktorý je skutočnou lahôdkou pre milovníkov ázijskej kuchyne.

Ryžové koláčiky topoki, známe svojou mäkkou a žuvacou textúrou, ideálne dopĺňajú jemne pikantnú polievku. Tento recept je rýchly a jednoduchý na prípravu a naozaj sýty. Vďaka tomu je perfektným riešením pre rýchly obed alebo pohodovú večeru.

Budete potrebovať:

  • Balenie ryžových koláčikov topoki
  • 1 mrkvu
  • 1 cibuľu
  • Jarnú cibuľku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL Chilli omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL cukru
  • Štipku čierneho korenia
  • Štipku soli

Mrkvu, cibuľu a jarnú cibuľku nakrájajte na tenké pásiky. Môžete použiť aj inú zeleninu, ktorú nájdete doma.

V miske rozmiešajte pretlačený cesnak, chilli omáčku, sójovú omáčku, cukor, čierne korenie a soľ.

Do woku alebo hrnca nalejte vodu, do nej vmiešajte zmes a priveďte k varu. Keď sa zmes varí, pridajte do nej ryžové koláčiky a varte asi 5 minút. Sú hotové, keď vyplávajú na povrch. 

Pridajte nakrájanú zeleninu a varte, až kým polievka nezhustne.

Ďakujeme Asian Shopu za skvelé recepty. Veríme, že vám budú chutiť :) Dobrú chuť!