Rozžiarujúca mimóza

Veľmi vzácna kvetina pochádzajúca z exotických trópov. V kozmetike sa využíva pre svoje omladzujúce a liftingové účinky. Zabraňuje vzniku pigmentových škvŕn a výťažky z nej tiež eliminujú vznik ekzémov. Vyskúšajte jej účinky na vlastnej koži. Sprchovací gél s kvetom mimózy kúpite v predajni Yves Rocher.


Omladzujúca fialka

Kto by nepoznal tento nádherný fialový kvietok. Napriek tomu, že je malý, jeho prenikavá vôňa sa šíri doďaleka. Výťažky z fialky majú hydratačné, zjemňujúce a omladzujúce účinky. Presvedčiť sa o tom môžete vďaka limitovanej kolekcii Fialka, ktorú teraz nájdete v predajni Manufaktura.


Protizápalový harmanček

Harmanček má drobné biele kvietky so žltým terčíkom v strede. Rastie na lúkach, ale pestovať ho môžete aj na záhrade. Príjemne vonia a okrem liečivých účinkov pri prechladnutí, pôsobí výborne aj na pleť. Má protizápalové účinky, takže pomáha pri liečení kožných problémov a vyrážok.

Krém na ruky s harmančekom značky Alverde, ktorý pomáha podráždenej pokožke, kúpite v drogérii DM.


Omamná levanduľa

Modrofialový kvet levandule má široké využitie. Do kúpeľa ju pridávali už starovekí Gréci a vďaka svojim protizápalovým účinkom sa začala využívať aj v medicíne. Levanduľa má protizápalové, dezinfekčné a antibakteriálne účinky. Bio kvetová voda s extraktom levandule od značky Dr. Feelgood, dôkladne vyčistí a dezinfikuje aj citlivú, presušenú, aknóznu, dokonca aj slnkom spálenú pleť. Kúpite ju napríklad v predajni Biopark.