Liečivý koriander

Je doslova nabitý vitamínmi. Obsahuje antibakteriálne zložky, ktoré napomáhajú čistiť organizmus. Taktiež bojuje proti vysokému cholesterolu, ničí baktérie a posilňuje trávenie.  Koriander sa dá pestovať doma ako bylinka v kvetináči. Má výraznú chuť a použiť ho môžete nielen do varených jedál, ale aj do šalátov a zeleninových smootie nápojov.

koriander.jpg

Zázračná kurkuma

Využíva sa hlavne v práškovej forme. Pochádza z Indie a pomáha liečiť problémy s pečeňou. Je tiež vynikajúcim antioxidantom, podporuje imunitný systém a znižuje horúčku. Dokonca sa používa aj na bielenie zubov. Prírodnú pastu vytvoríte jednoducho zmiešaním pol lyžičky kurkumy s trochou vody.
 

Rímska rasca

Nie je to klasická rasca akú poznáme z našej kuchyne. Rímska rasca je aromatickejšia a má výraznú korenistú chuť. Odstraňuje nechutenstvo, podporuje trávenie a účinkuje proti hnačke. Korenie kupujte zásadne celé a tesne pred varením ho čerstvo rozomeľte.
 

Vzácny šafrán

Hovorí sa o ňom ako o kráľovi korenia. Je najdrahším korením na svete, pretože sa získava z kvetu šafranu pravého. Musí sa zbierať ručne, pričom v každom kvete sú tri nitkovité oranžové blizny, z ktorých sa korenie vyrába. Na získanie jedného kilogramu korenia je potrebných viac ako stotisíc kvetov. Šafran má výraznú, horkú aromatickú chuť. Stačí ho len štipka a jedlo krásne zafarbí na žlto. Zvyšuje odolnosť organizmu a chráni pred srdcovocievnymi ochoreniami.

safran.jpg

Ak chcete vyskúšať orientálnu kuchyňu od skutočných majstrov šéfkuchárov, príďte do Bory Mall! Otvárame viacero nových gastro prevádzok s netradičnými pochúťkami. V Hummus and Couscous si môžete vychutnať rôzne typy tejto cícerovej nátierky. Ak máte chuť na indickú kuchyňu, nasmerujte si to do reštaurácie Satyam. Na milovníkov vietnamskej kuchyne čaká reštaurácia Pho a na skvelý kebab zájdite do Samir kebab & Pizza.