3 tipy na ošetrenie suchých rúk 

1. Keď už spozorujeme popraskanú pokožku na rukách či lámanie nechtov, treba okamžite zasiahnuť a použiť hydratačný krém a ideálne to opakovať niekoľkokrát denne. Zásobte každú svoju tašku, kabelku či vak aspoň malým krémikom, aby ste vždy aspoň nejaký mali poruke.

1 collage.png

Hydratačné krémy nájdete v predajni BIOPARK a Yves Rocher.


2. Ďalšia vec, ktorú je potrebné urobiť, je vyhýbať sa príliš horúcej alebo príliš studenej vode. Taktiež si dajte pozor na chemikálie a čistiace prostriedky – vždy radšej použite rukavice. Vyhnite sa prílišnému používaniu dezinfekčných gélov či prostriedkov s vysokým obsahom alkoholu, ten totiž veľmi vysušuje. Dajte si na určitý čas pauzu od lakov na nechty či acetónu a doprajte svojím rukám a nechtom domácu manikúru – tip na postup nájdete v našom článku. 

2 collage.png

Výrobky nájdete v drogérii DM a Yves Rocher.


3. Na umývanie rúk používajte čo najjemnejšie mydlo. To znamená, že si zájdite do BIO obchodu či lekárne a vyberte si mydlo bez parfémov a parabénov. Hľadajte také, ktoré obsahujú glycerín, lanolín, kakaové maslo, aloe vera, jojobový, kokosový, arganový, mandľový či olivový olej, bambucké maslo, vazelínu, nechtík či vitamín E a tieto isté ingrediencie vyhľadávajte aj v krémoch na ruky.

3 collage.png

Jemné, výživné mydlá, plné vzácnych olejov pre regeneráciu vašich rúk nájdete v predajniach Manufaktura a Parfumérii Douglas.


4 collage.png

Doprajte si z času na čas aj masku na ruky, ktorú nájdete v parfumérii Douglas. Nezabudnite aj na výživu nechtov. Dá sa kúpiť napríklad v lekárni Dr. Max.


Pripravte si domáci zábal na ruky a nechty

 
Na regeneračný zábal z nechtíka lekárskeho potrebujeme:
 
250 g vazelíny alebo bravčovej masti
2 hrste čerstvého alebo sušeného nechtíka
 
Ako na to?
 
Vo vodnom kúpeli zohrejeme vazelínu či masť, vložíme do nej kvety nechtíka, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Zmes precedíme a necháme 24 hodín odstáť. Večer pred spaním si urobíme zábal – natrieme pripravenú masť v hrubšej vrstve na ruky, navlečieme bavlnené rukavice a necháme pôsobiť až do rána.