Joker sa rozišiel s Harley Quinn. Tá sa musí po intenzívnom a vášnivom vzťahu vyrovnať s bolestivým rozchodom a novoobjavenou slobodou. Bez ochrannej ruky klaunieho princa zločinu jej však teraz dýcha na krk celé podsvetie Gothamu. Harley musí spojiť sily s ďalšími ukrivdenými hrdinkami, aby dokázali maskovanému tyranovi, že sa s nimi netreba ľahkovážne zahrávať.


Ako som už v úvode naznačil, nemôžem sa ani zďaleka zaradiť medzi fanúšikov Jednotky samovrahov. Musím však objektívne uznať, že obsadenie jednotlivých antihrdinov bolo zvládnuté na jednotku. Rola Harley Quinn je pre Margot Robbie ako na mieru ušitá. Po ohlásení plánov na Vtáky noci bolo práve jej meno a účasť na projekte hlavným ťahúňom pripravovanej snímky. Trailery však film nepredávali zrovna najšťastnejšie, preto som rád, že ma veľmi príjemne prekvapil.

image.jpg

Zdroj: ew.com
 
 
Marketingové oddelenie gigantického štúdia však rozhodne zavádzalo. Vtáky noci sú v prvom rade sólovkou Jokerovej ex-priateľky ako tímovou spoluprácou viacerých ženských protagonistiek. Táto skutočnosť snímke nijakým spôsobom neublížila, môže však naštvať fanúšikov pôvodnej komiksovej predlohy.

birds-of-prey.jpg

Zdroj: forbes.com


Primárnym pozitívom je opäť raz herecký výkon austrálskej blonďavej hviezdy v hlavnej úlohe. Margot si evidentne stvárnenie komiksovej psychopatky užíva a diváci si to užijú s ňou. Skvele jej sekundovalo aj zvyšené herecké obsadenie, menovite Jurnee Smollett-Bell ako Black Canary a Mary Elizabeth Winstead ako Huntress. Nanešťastie nemali k dispozícii toľko času na obrazovke ako Robbie, no aj s tým málom si získali moje sympatie.

19166374-0-image-m-29_1569948933914.jpg

Zdroj: dailymail.co.uk
 
 
Ewan McGregor taktiež hviezdil ako hlavný záporák, Roman Sionis. Jeho afektované a prehnane dramatické stvárnenie antagonistu však slúžilo iba ako zásterka inak chabej dejovej linky jeho postavy, ktorá bola samoúčelne záporná bez žiadneho hlbšieho významu.
 
Inak pomerne dobre napísaná snímka začala pokrivkávať v treťom dejstve a eventuálne vyvrcholenie bolo menej uspokojivé ako udalosti smerujúce k nemu.
 
Ďalej by som rozhodne pochválil réžiu, výpravu, hudbu, ale hlavne akčnú choreografiu vo filme. Zábery jednotlivých bojových scén boli výborne natočené a prehľadné.
 

Ak si teda chceš užiť kvalitnú akčnú komiksovú zábavu, Vtáky noci by mali byť momentálne na vrchole tvojho zoznamu. Najlepšie si nový počin od DC užiť v tom najlepšom kine CINEMAX na Slovensku, ktoré nájdeš v nákupnom centre Bory Mall. Kinosála IMAX ti dopraje maximálny filmový zážitok a ty si tak užiješ prvotriednu naháňačku po uliciach Gothamu.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI.