Jesenné vypadávanie

Nielen stromy prichádzajú na jeseň o svoju korunu. Zvýšené vypadávanie vlasov postihuje aj ľudí. Kým v lete slnečné lúče podporujú tvorbu hormónov zodpovedných za rast, s príchodom sychravého počasia sa akoby uzatvorí ich životný cyklus. Našťastie na rozdiel od stromov, nemusíte na nové vlasy čakať do jari. U človeka trvá toto vypadávanie iba pár týždňov. Je vhodné vtedy vlasy podporiť aj z vnútra rôznymi výživovými doplnkami.

AdobeStock_101680765.jpeg

Časté umývanie

Donedávna sa tradovalo, že časté umývanie vlasom skôr škodí ako prospieva. Dnes to už vďaka kvalitným šampónom neplatí. Najlepšie je umývať ich každý druhý deň. Vždy na záver ich opláchnite studenou vodou, dodáte im tým lesk. Veľmi dôležité však je, čím ich umývate. O výbere vhodného šampónu pre váš typ vlasov sa poraďte v kaderníctve.

Recepty starých mám

Najviac vlasom ulahodíte zábalmi a maskami. Vyskúšať môžete aj tradičné domáce recepty, ktoré poznali už naše mamy. Na suché vlasy zmiešajte žĺtok s lyžicou olivového oleja a pridajte šťavu z jedného citróna. Vytvorenú masku aplikujte na vlasy, zabaľte do igelitovej fólie a nechajte pôsobiť dve hodiny. Na mastné vlasy je skvelý zábal z dvoch žĺtok, ktoré zmiešate s lyžicou medu. Zmes vmasírujte do vlasov a zabaľte ich do uteráka. Proti lupinám funguje obyčajný biely jogurt, ktorý necháte pôsobiť 30 minút.
Vyskúšať môžete aj píling z morskej soli a olivového oleja, ktorý vmasírujete do pokožky. Taktiež zvýšte príjem ovocia a zeleniny. Uvidíte, že vám za to vaše vlasy poďakujú lesklejšou a objemnejšou hrivou.

AdobeStock_139257790.jpeg

3 rady nad zlato

Obmedzte fénovanie vlasov. Ak sa ho nechcete vzdať, používajte ochranné prostriedky určené na žehlené vlasy. V chladnom počasí nevychádzajte nikdy von s vlhkými vlasmi. Mohli by namrznúť a zlomiť sa. A hlavne sa skúste, čo najmenej stresovať. Stres oslabuje našu imunitu a ovplyvňuje tak aj kvalitu vlasov.

barber-bathrobe-bathroom-4614.jpg

Pre bradáčov

Zvýšená starostlivosť o porast platí aj pre mužov. Najmä tých bradatých, ktorých je vidieť v uliciach čoraz viac. Brada je v týchto dňoch suchá, chlpy sa lámu viac ako bežne a pokožka je napätá. Prvé, čo môžu urobiť je vymeniť bežný sprchový šampón za špeciálne mydlo alebo šampón na bradu, ktoré z tváre neodstraňujú prirodzené oleje. Doma na poličke by mužom určite nemal chýbať ani olejček na bradu. Stačí dve kvapky vmasírovať do pokožky pod bradou a uvidia a najmä ucítia ten rozdiel.

Zverte svoje vlasy do rúk profesionálom!

Doprajte im kvalitnú starostlivosť a zájdite do kaderníctva Lara Beauty v Bory Mall. Okrem nového účesu si odnesiete aj rady, ako sa správne starať o vaše vlasy. Taktiež si tu môžete kúpiť profesionálne produkty, či už šampóny alebo masky. Páni bradáči by zasa mali svoje kroky nasmerovať do pánskeho salónu Gold Barbershop, kde sa vám postarajú o dokonalý zostrih.