Stačí trocha plánovania a správne uloženie vecí a zrazu zistíte, že si pri najbližšej ceste vystačíte aj s príručným kufrom. Neveríte? Tak vyskúšajte naše overené tipy!

Napíšte si zoznam

Pas? Zubná kefka? Obľúbený plyšák? Aspoň týždeň pred cestou si na papier napíšte, čo všetko budete potrebovať. Uvidíte, že každým dňom tam budú pribúdať ďalšie veci, na ktoré si spomeniete. Pri balení si potom veci zo zoznamu postupne odškrtávajte.

Pretrieďte oblečenie

Najväčšiu časť kufra zaberá oblečenie. Pritom sa častokrát vraciame z dovolenky so šatami, ktoré sme ani nemali na sebe. Pred tým než začnete vami vybrané kúsky vkladať do kufra, kôpky pretrieďte. Spodné prádlo si môžete predsa preprať a tričko v najnutnejšom prípade kúpiť.

AdobeStock_163726063.jpeg


Pozrite predpovede

Dnes si už môžete priamo v mobile, alebo pomocou rôznych aplikácií bez problémov zistiť aké počasie bude vo vašej cieľovej destinácii. Môže tam byť 30 stupňov, dôležité však je, či bude čistá obloha alebo dážď.

Skladať či zrolovať?

Keď už máte podľa zoznamu zozbierané veci, prichádza tá najdôležitejšia časť. Vpratať ich všetky do kufra. Existujú dve možnosti – veci skladať, alebo rolovať. Ak budete veci skladať, budú menej pokrčené, zaberú však viac miesta. Najlepšie je to skombinovať. Rifle, bavlnené a pletené veci sú menej krčivé, tie pevne zrolujte. Šaty radšej poskladajte.

Rozloženie

Ponožky vložte do topánok a dajte ich na spodok kufra. Na ne uložte ťažšie a väčšie kúsky ako nohavice a mikiny. Nasledujú zrolované tričká a spodné prádlo. Potom pridajte jemné oblečenie ako sú šaty, ktoré ste poskladali. Na záver pomedzi to postrkajte drobnosti ako opasky, šatky a podobne. Toaletné potreby vložte do uzatvárateľného sáčku a položte úplne navrch.

Na toto nikdy nezabudnite!

1.    Otvoríte kufor a zrazu vás ovanie nádherná levanduľová vôna…a vy zistíte, že všetky veci sú zašpinené od vášho rozliateho šampónu. Pred balením preto uzávery šampónov, telových mliek alebo opaľovacích krémov vždy prelepte lepiacou páskou.
2.    Pri kufroch na kolieskach dajte topánky nad kolieska, na ktorých bude kufor stáť. Nepokrčia vám oblečenie.
3.    Uzatvárateľné vrecúška sú skvelým pomocníkom na cestovanie. Do jedného zbaľte základné lieky, do ďalšieho nabíjačky na telefón, slúchadlá a kľúče. Oceníte to najmä pri leteckej preprave, kde musíte toto všetko vyberať z príručnej batožiny.

Veľmi dôležitý je pri balení aj samotný kufor. Ak cestujete veľa letecky, určite pozerajte pri kúpe nielen jeho farbu, ale hlavne na to koľko váži.

Kvalitnú cestovnú batožinu si môžete prísť vybrať napríklad do predajne Samsonite v Bory Mall. A ak sme vás navnadili na dovolenku, super last minute ponuky nájdete na pobočkách cestovných kancelárií Neckerman Reisen, Satur a Firo Tour.

Pri najbližšom balení sa môžete inšpirovať aj sympatickou a skúsenou cestovateľkou Kristen, ktorá prezradila svoje baliace tajomstvá!


Do zbalenia priatelia!