Začnite od seba

Starostlivosť o seba je kľúčovým aspektom nášho celkového zdravia a pohody. Vytvorte si doma svoj vlastný mini wellness. Je to skvelý spôsob ako podporiť nielen naše telo, ale aj myseľ. Nájdite si počas uponáhľaného začiatku roka čas na oddych a regeneráciu.

Či už ide o dlhý relaxačný kúpeľ s pár kvapkami vonného oleja, upokojujúce rituály starostlivosti o pleť alebo len chvíľku ticha a meditácie. Vyskúšajte obohatiť svoju večernú rutinu o telový scrub z Rituals a poriadnu dávku hydratácie. Pokožka vášho tela aj pleti sa vám určite poďakuje. 

Môže sa to zdať ako drobnosť, ale každý z týchto momentov prispieva k našej vnútornej rovnováhe a pokoju.

Ďalším skvelým spôsobom, ako posunúť starostlivosť o seba na ďalšiu úroveň je návšteva sauny. Sauna ponúka množstvo zdravotných výhod, vrátane detoxikácie tela, uvoľnenia svalového napätia a zlepšenia cirkulácie

Teplo sauny tiež pomáha uvoľniť myseľ a poskytuje ideálne prostredie na odpočinok a obnovu. Navštívte saunu v Golem Club v Bory Mall a vypustite starosti a stres.

Doprajte reštart aj svojmu domovu

Je za nami čas veselých stretnutí, darčekov a výzdoby. Teraz nastáva obdobie, kedy je potrebné vrátiť náš domov do jeho obvyklého stavu a začať rok v čistom a zorganizovanom prostredí. Novoročné upratovanie nemusí byť stresujúce, ak máte správny plán. Začnite tým, že si vytvoríte zoznam úloh a rozdelíte ich na menšie, zvládnuteľné časti. 

Usporiadajte všetky drobnosti a nájdite miesto novým prírastkom do domácnosti, ktoré ste si možno našli pod stromčekom. Vytriedením nepotrebných vecí prevzdušníte a odľahčíte svoj domov.

Dá sa na to ísť aj ekologicky

Ekologické upratovanie je nielen šetrné k životnému prostrediu, ale aj účinné a bezpečné pre vašu domácnosť. Pri novoročnom upratovaní môžete využiť rôznych šetrných prírodných pomocníkov. Napríklad ocot a sóda bikarbóna sú vynikajúce prírodné čistiace a dezinfekčné prostriedky, ktoré sa dajú použiť na rôzne povrchy. Citrónová šťava je skvelá na odstraňovanie vodného kameňa a dodáva príjemnú vôňu

Tieto prírodné alternatívy nielenže pomáhajú prírode, ale tiež znižujú prítomnosť škodlivých chemikálií vo vašom domove. Širokú ponuku všetkého, čo budete na ekologické upratovanie potrebovať nájdete v drogérii dm.

Vizualizujte si svoj rok

Ak ste si vyčistili svoju myseľ a aj domov, nastal čas na a prípravu a určenie si cieľov a predstáv na tento rok. Vizualizácia toho, čo chceme dosiahnuť v nadchádzajúcom roku je mocný nástroj na dosiahnutie našich snov. 

Jednou z kreatívnych a zábavných metód, ako si ujasniť a zorganizovať naše túžby a ambície je vytvorenie tabule vízií. Tento vizuálny plán alebo koláž obsahuje rôzne obrázky, citáty a fotky. Mal by reprezentovať to, čo chcete vo svojom najbližšom roku dosiahnuť alebo zažiť.

Popremýšľajte o tom, čo si prajete vo svojom osobnom a profesionálnom živote, aké hodnoty chcete nasledovať alebo aké zmeny chcete urobiť. Potom si vyberte obrázky, citáty či fotografie a vyskladajte koláž na papier alebo digitálne cez počítač. Vaša tabuľa by mala byť umiestnená na mieste, kde ju budete vidieť každý deň, aby vám pripomínala vaše ciele a inšpirovala vás k ich dosiahnutiu.

Začiatok roka je ideálnou príležitosťou na nový štart. Či už ide o upratovanie domova, vytváranie miesta pre relaxáciu, alebo stanovenie nových cieľov, každý z týchto krokov nás posúva bližšie k harmonickejšiemu životu. Nezabudnite si nájsť čas na starostlivosť o seba a na dosiahnutie vašich snov.