Upečte mamkin obľúbený koláč

Kto z nás by nemiloval maminu fantastickú bublaninu, famóznu bábovku, neopísateľnú štrúdľu, lahodný tvarožník či výnimočný mrežovník? Každá mama má svoj jedinečný recept, ktorým robí radosť svojim deťom a neskôr i vnúčatám. Čo keby sme ju teraz skúsili potešiť koláčikom my, jej deti? Nemusíte sa snažiť tromfnúť maminu v pečení jej vychýrenej štrúdle, stačí, keď prevezmete iniciatívu a upečiete niečo chutné a sladké, na čom si ona rada zamaškrtí a prinesiete jej to v nedeľu ku dverám.

cake-3390301_1920.jpg Zdroj: Pixabay


Aj video gratulácia je gratulácia

Ak v tejto situácii nie je možné osláviť deň matiek osobne, dá sa to vyriešiť aspoň virtuálne. Ak náhodou ešte nič z tohto nemá, zabezpečte mamine smartfón, tablet alebo počítač, ukážte jej, kam má kliknúť a zábava sa môže začať. Nahoďte sviatočnejšie oblečenie, pekne sa učešte, naservírujte si k počítaču pohár vína či šálku kávy, koláčik alebo niečo na zahryznutie – skrátka vytvorte si atmosféru skutočnej oslavy a online gratulácia sa môže začať. Skutočná živá radosť je zaručená.
 
 

Piknik neodmietne nik

Samozrejme, záleží od konkrétnej situácie, v ktorej sa vaša rodina nachádza, či je dobrý nápad zorganizovať piknik, ale ak napríklad so svojou mamičkou žijete v jednej domácnosti, alebo vy aj ona dodržiavate prísnu izoláciu, dalo by sa pomyslieť aj na tento typ oslavy. Len tak zbaľte piknikový košík, naplňte ho dobrotami, vezmite deku a vyberte sa s mamkou na prechádzku do prírody, nájdite odľahlé miesto a vychutnajte si spoločne strávené chvíle na slnku či v tieni krásnych stromov. Ak nemôžete vziať svoju mamu, urobte si takúto oslavu sama pre seba a vezmite na piknik svoju rodinku.

piknik.jpg Zdroj: http://ciiautocare.com/


Vlastnoručne vyrobený darček poteší každú mamu

Myslíte si, že ste už pristarí na vystrihnuté srdiečko alebo náhrdelník z cestovín? No, to možno trochu. Ale na čo istotne starí nie ste, je napríklad vlastnoručne vyrobený fotoalbum (alebo aspoň vlastnoručne vybrané a založené fotografie doň), prírodný krém na ruky či proti vráskam, voňavá sviečka, šálka na kávu či čaj s vlastnoručným nápisom, vlastnoručne namiešaná soľ do kúpeľa či vlastnoručne upečený chlebík, zmes sypaného čaju či kytica z ovocia. Nech je to už čokoľvek, verte nám, že aj keď ste už dospelí, mamu vami vytvorený darček vždy poteší najviac.

sviecka.jpg Zdroj: https://www.nicolesflower.com/

Vírus, karanténa či izolácia, nič z toho nie je dosť silné na to, aby nám to zabránilo spomenúť si na naše mamy a vyjadriť im našu vďačnosť a lásku. Nech sa nám už podarí nájsť akýkoľvek spôsob, ako potešiť mamku, určite to bude skvelé a ak sme vám aspoň trochu pomohli nájsť inšpiráciu, budeme radi. Užite si krásnu nedeľu s vašimi maminkami a rodinkami.