Aby sa vám dobre sedelo

Základom dobrého pikniku je príjemné miesto. Aby sa vám na ňom po celý čas dobre sedelo, vymeňte obyčajnú deku za takú, ktorá má zo spodnej strany fóliu, ktorá odpudzuje vodu. Neprekvapí vás tak vlhká tráva či nečistoty.

Nevyhnutnou ingredienciou každého pikniku je, samozrejme, dobré jedlo. Všetky pochúťky štýlovo odnesiete a udržíte v požadovanej teplote vďaka špeciálnym taškám či piknikovej klasike, prútenému košíku vo vylepšenej verzii s termo vložkou.

Štípancom či kliešťom sa vyhnete s repelentom a slnečné lúče nezanechajú na vašej pokožke nechcené stopy vďaka krému s ochranným SPF faktorom. Nezabudnite si ich pribaliť tiež.

V Bory Mall nájdete všetko potrebné.

● Pikniková deka: Tchibo

● Chladiace tašky a piknikové koše: Tchibo, Orion, Tescoma

● Repelent a krém s SPF: DM Drogerie Markt, Teta

spojenie_fotiek_2.png

Zdroj: Tchibo, Orion


Aby sa vám dobre stolovalo

Stolovanie na pikniku má svoje obmedzenia. No so správnou výbavou vás nezaskočia! Pri balení preto nezabudnite napríklad na cestovný príbor, s ktorým nepostrácate ten z kuchyne a pohodlne sa najete. Skladacie dózy na jedlo na cestu domov prakticky zložíte, cestovná termoska udrží poobednú kávičku teplú a vďaka cestovnému hrnčeku si ju budete mať z čoho vychutnať. Tieto a ďalšie šikovné piknikové vychytávky nájdete v Bory Mall v predajniach Tchibo, Orion či Tescoma.

spojenie_fotiek_1.png

Zdroj: Tchibo


Aby ste sa zabavili

Príjemným spestrením každého pikniku sú určite rôzne hry. Tí aktívnejší môžu siahnuť po bedmintonových raketách či volejbalovej lopte. Fanúšikom spoločenských hier odporúčame pribaliť si na piknik cestovnú verziu niektorej spoločenskej hry. A ak patríte medzi tých, čo po obede preferujú tichú chvíľku pre seba, nezabudnite na knižku.

Vyberte si z ponuky obchodov v Bory Mall podľa toho, čo máte radi.

● Športové náčinie: Sportisimo, Sports Direct

● Cestovné hry: Panta Rhei, Dráčik, All Toys, Dráčik

● Knihy: Panta Rhei

shutterstock_1186098709.jpg

Aby vám spomienky zostali navždy

Skvelou aktivitou na pikniku je fotenie. Zabavíte sa a zároveň vám zostanú milé fotky na pamiatku. Skúste pri tejto príležitosti vymeniť digitál za analóg a spravte si fotky „ako kedysi". Hravo to zvládnete s jednorazovým fotoaparátom, kde si na výsledok chvíľku počkáte, alebo s Instaxom, s ktorým si „polaroidovú" fotografiu vychutnáte priamo na mieste. Vyberte si v Bory Mall v predajniach Nay či Panta Rhei.

polaroid.jpg

Zdroj: Nay


Aby ste si to osladili

Čerešničkou na torte fantastického pikniku je rozhodne sladká maškrta, ktorá poteší všetkých zúčastnených. Ak sa vám nechce piecť, jednoducho to môžete vyriešiť v Bory Mall v prevádzkach Biopark, DM Drogerie Markt či BILLA. V prípade, že chcete účastníkov prekvapiť vlastnoručnou výrobou, môžete vyskúšať náš recept na skvelý jablkový koláčik zo 4 ingrediencií.

Budete potrebovať:

● 4 vajcia,

● ½ šálky trstinového cukru,

● 1 šálku polohrubej múky,

● 3 väčšie jablká.

Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny a následne primiešajte múku. Vymastite a vysypte múkou okrúhlu formu, do ktorej rozotriete cesto. Jablká umyte, zbavte jadierok, narežte na osminky a rozložte na cesto. Môžete ich aj posypať škoricou. Koláčik pečte na 185 °C približne 45 minút a následne vychutnávajte v dobrej spoločnosti.

Zdroj: www.nanicmama.sme.sk