Akí elektronickí pomocníci dokážu domácnosti uľaviť od baktérií a vírusov?

Prevencia pred vírusmi alebo baktériami nie je len o dezinfekcii v spreji a o nekonečnom nosení rúšok alebo inej ochrany úst a nosa. Pomôcť v boji s týmito nepriateľmi nám dokážu aj elektronické zariadenia. Medzi tie najobľúbenejšie patrí napr. sterilizačná lampa, ktorá dezinfikuje UV žiarením a dokáže odstrániť nielen vírusy a baktérie, ale napr. aj plesne a kvasinky.
 
V tomto prípade treba iba dávať pozor na to, aby ste sa v čase, kedy sa okolie čistí, neboli v rovnakej miestnosti, v akej je aj prístroj. Žiarenie je totiž pre ľudí nebezpečné.
 
Ak vás zaujíma niečo skladnejšie, čo vám vyčistí vzduch, ktorý dýchate aj mimo domova, stavte na osobné čističky vzduchu. Tie si jednoducho zavesíte na krk a idete, kam len chcete. Anióny, ktoré sa v nich nachádzajú, efektívne zabránia vdýchnutiu čiastočiek vírusov alebo baktérií.

12.jpg

Zdroj: Nay Elektrodom
 
Dobrým riešením je aj čistička vzduchu, ktorá sa umiestni do priestoru a nasáva okolitý vzduch. Von však naspäť vyfukuje prefiltrovaný. Aj takéto zariadenie dokáže účinne predchádzať ochoreniam s vírusovým, baktériovým alebo iným pôvodom. Takéto zariadenia pre vás čakajú napr. v Nay Elektrodome.


Veľa „parády“ urobia aj parné čističe a práčky

Zabúdať netreba ani na parné čističe alebo práčky s funkciou osvieženia a dezinfekcie bielizne. Parný čistič dokáže zvyčajne eliminovať takmer 100 % vírusov a baktérií, čo sa hodí najmä do domácností s deťmi. Sila pary navyše funguje bez akejkoľvek chémie. Dôležitá je tu totiž vysoká teplota, ktorá všetky nečistoty efektívne zničí.

  34.jpg

Zdroj: Samsung, Eta
 
Pomôcť v domácnosti dokáže aj práčka s parnou funkciou. Tá disponuje špeciálnym programom, ktorý vďaka pare bielizeň neperie, ale dezinfikuje a osvieži. Tento program sa obzvlášť hodí, ak bielizeň nie je špinavá, ale potrebuje len „obnoviť“ a vydezinfikovať. Takýto program zvykne byť zároveň nenáročný na spotrebu energie.
 

Pre bezpečnú domácnosť sú dôležité aj matrace

Skvelými doplnkami zdravej domácnosti sa v poslednej dobe stávajú aj bezpečné matrace. Hypoalergénne moderné matrace sa postarajú o to, aby sa v nich nemnožili rôzni nevítaní návštevníci. Uvítajú ich preto aj alergici.

dormeo home.jpg

Zdroj: Dormeo Home
 
 
Do spálne sa skvelo hodí aj príručná čistička vzduchu do zásuvky značky Rovus, ktorá je ľahko skladná a zmestíte ju prakticky kdekoľvek. Stačí ju zapojiť do zásuvky a užívate si čistý a bezpečný vzduch. Takéto zariadenie vám vytvorí skvelé podmienky na spánok, s ktorou si vytvoríte naozaj bezpečné prostredie. Týchto šikovníkov kúpite v predajni Dormeo.