Cvičenie vyplynulo z potreby samotných žien. Nie každá má po ruke babičku, alebo babysitterku. Mnohé mamičky ani prirodzene nechcú nechávať malé bábätko v cudzích rukách. Presne pre ne je toto cvičenie určené. Zatiaľ čo mamička športuje, bábätko je v bezpečí v jej blízkosti a častokrát sa aj zapája do samotného cvičenia.
 

Kedy začať

Začať s cvičením sa odporúča až po šestonedelí, keď sa vaše telo spamätá z pôrodu. Dôležité je tiež, či bol pôrod prirodzený alebo cisárskym rezom. V druhom prípade počkajte s dynamickými cvikmi aspoň dva mesiace. Začnite postupne s pár cvikmi, ktoré vám zaberú 5-10 minút. Po pár dňoch si už môžete dať celé 20 minútové lekcie. Na internete nájdete množstvo inštruktážnych videí, stačí si len vybrať, ktorá precvičujúca mamička je vám sympatickejšia.


Pre dobrú náladu

Okrem blahodárneho účinku na vaše telo a zlepšenie kondície, pôsobí cvičenie pozitívne aj na našu psychiku. A dobrá nálada je presne to, čo každá mamička potrebuje.
 
Cvičenie inšpirované baletnými prvkami.


Dobré aj pre dieťa

Dieťatko bude vnímať vašu aktivitu a vybuduje si pozitívny vzťah k pohybu. Taktiež sa vďaka cvičeniu naučí vnímať svoje telo a zlepší si koordináciu. Niektoré cvičenia sú vyslovene zamerané na telesný rozvoj bábätka, ale poriadne sa pri nich zapotíte aj vy.


Výskušajte tanec

Nevadí, že ste naposledy chodili do tanečnej pred vašou stužkovou. Tancovanie s deťmi je nový fitness-tanečný program pre mamičky s malými deťmi, ktorý zvládnete aj keď nie ste tanečne nadaná. U nás ide zatiaľ o novinku, v zahraničí sa však teší veľkej obľube. Mamička má bábätko uviazané v šatke na tele a pohybuje sa s ním do rytmu hudby. Ako to vyzerá si môžete pozrieť v tomto videu:

Cvičenie s bábätkami ponúkajú viaceré fitness centrá, ale pomocou inštruktážných videí to zvládnete aj sama doma. Stačí len dobrá karimatka, ktorú kúpite v športových obchodoch Intersport, Sportisimo alebo Sport Direct.
 

Príďte sa poradiť aj zabaviť

Viac rád a tipov ako zvládať materstvo, ako sa pripraviť na pôrod, či ako sa starať o telo pred aj po pôrode sa dozviete na Rodinnom veľtrhu, ktorý sa bude konať od 18. – 19. mája v Bory Mall.  Okrem odborných prednášok a workshopov na vás čakajú aj aktivity pre celú rodinu. Pre deti je pripravená detská zóna. Muži si budú môcť oddýchnuť v pánskej hokejovej fun zóne a vy mamičky či tehuľky sa môžete tešiť na množstvo zaujímavých a inšpiratívnych prednášok.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall