Squash je halový šport, takže ho môžete hrať za každého počasia a nefungujú pri ňom výhovorky typu, dnes je na bicykel príliš zima.
Zapájate pri ňom všetky svaly a za krátky čas vydáte oveľa viac energie ako pri iných aktivitách. Rátajte, že za polhodinu hrania spálite okolo 500 kalórií! Okrem želaného úbytku váhy prináša množstvo ďalších výhod, ktoré vaše telo ocení.
 

1. Posilnenie srdcovej činnosti

Pri squashi beháte, skáčete, ohýbate sa a vaše srdce a pľúca pracujú naplno. Srdce pumpuje do mozgu viac krvi a vďaka tomu sa srdcový sval posiľuje.
 

2. Zlepšenie koordinácie

Pre laika môže squash vyzerať ako zrýchlený tenis. Raketou sa snažíte odpáliť súperovú nahrávku. Všetko však prebieha oveľa rýchlejšie. Musíte neustále sledovať loptičku a pripravovať si ruku na úder. Snaha zladiť pohyb očí a ruky si vyžaduje od tela zvýšené sústredenie a maximálnu koordináciu.   
 

3. Nadobudnutie fyzickej kondície

Pri squashi ste v neustálom pohybe, svaly sa napínajú a zvyšuje sa pružnosť tela. Pomáha zpevniť nohy, paže a brucho a celkovo pekne vyformuje celú postavu.
 

4. Zlepšenie ohybnosti

Beh, rýchle zastavenie, otočky, výpady a skoky. Squash v sebe zahŕňa všetko. Pri tomto športe jednoducho musíte byť mrštný. Ak taký nie ste pri prvých tréningoch, nedajte sa odradiť, uvidíte, že vaša pohyblivosť a reakcie sa budú neustále zlepšovať.
 

5. Zbavuje stresu

Nahneval vás dnes šéf, nedarilo sa vám v práci, ste unavení alebo frustrovaní? Zoberte do rúk squashovú raketu a vybite všetku negatívnu energiu na kurte. Je predsa známe, že s pohybom prichádza aj pocit uspokojenia. Navyše, keďže sa squash hráva vo dvojici, berte to aj ako skvelú možnosť stráviť čas s kamoškou. 

friends_mala.png

Čo budete potrebovať?

K základnej výbave patrí squashová raketa, loptička, výplet a taška.
Squashová raketa ovplyvňuje celkovú kvalitu vašej hry. Je dôležité pri výbere myslieť na to, či chcete raketu na rekreačné hranie, alebo už ste prešli na vyšší level. To isté platí aj pre squashové loptičky. Je viacero typov, pričom každý má inú rýchlosť odrazu. Na začiatok sa so squashovými výpletmi nemusíte trápiť. Jednoducho si kúpte raketu pre začiatočníkov s výpletom. Šikorú ponuku squashovej výbavy nájdete v predajniach Sportisimo, Intersport alebo Sports Direct, kde vám s výberom určite radi poradia.
 
Ak vás tieto informácie zaujali a chceli by ste vidieť ako hrajú skutoční profíci, príďte od 13. – 16. marca do nákupného centra Bory Mall. V špeciálne postavenom sklenenom kurte sa tu na CDESK Majstrovstvách Slovenska v squashi ukážu tí najlepší hráči Slovenska. Okrem zaujímavých súbojov sa môžete tešiť aj na bohatý sprievodný program.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.