Technológie nie sú pre lenivcov

Smart produkty ešte stále čelia mnohým skeptickým názorom narážajúcim na pohodlnosť ich majiteľov. Veď zaliať si kávu nie je atómová veda a beh bez počítania kilometrov je stále behom. Ale šetrenie času a námahy nie je jediným dôvodom, pre ktorý vývoj týchto vychytávok vôbec začal. Tam, kde schopnosti človeka končia, začínajú smart technológie. Dokážu byť dostupné na miestach, kde my nie, majú prístup k senzorom a výpočtom, o ktorých sa nám ani nesníva. Inteligentné produkty vznikli s cieľom vyššej bezpečnosti, šetrenia financiami a hlavne prírodnými zdrojmi. Smart technológie v našich domovoch a autách chránia náš majetok a znižujú čiastky na mesačných účtoch. Vychytávkami, ako sú smart hodinky, napríklad z PlayGoSmart, zas získate prehľad o svojom zdraví a aktivite.

277149243_1168252350658607_5363780222901335329_n.jpg

Ak zvažujete, že si niektorý zo smart produktov zaobstaráte, začať môžete napríklad elektrokolobežkou. Príďte si ju vyhliadnuť na Salón Elektromobilov, ktorý sa bude konať od 20. do 22. mája v priestoroch Bory Mall. Hlavným programom však budú elektromobily a plug-in hybridy, ktoré môžete vziať aj na testovaciu jazdu.

bm_salon_elektromobilov_2300x1350px_4.jpg

Vďaka smart home váš dom ožije

Smart home je jednou z najužitočnejších smart vychytávok na trhu. Spotrebiče alebo aj celú svoju domácnosť dokážete ovládať pomocou svojho mobilu z celého sveta. Môžete poslať vysávač tam, kde sa práve stala nehoda, alebo si vychladiť domov predtým, ako prídete z práce.

Komplikovanejšie a komplexnejšie smart home sledujú dom počas vašej neprítomnosti. Pozostávajú z viacerých spotrebičov, ktoré navzájom komunikujú a dokážu tak znižovať spotrebu energie a vody. Meteostanica upozorní na vonkajšiu zvyšujúcu sa teplotu, žalúzie zastrú okná, aby dnu neprenikalo zbytočné teplo a vy ste nemuseli následne míňať peniaze na vychladenie prostredníctvom klimatizácie. Inteligentné zásuvky, kamerové systémy či alarmy sa zas postarajú o bezpečnosť.

Ak je pre vás kompletný smart home hub príliš, dostupné sú rôzne samostatné smart spotrebiče, ktoré sa budú starať o pohodlie a čistotu vo vašom dome. Sú to robotické vysávače, kanvice, pračky, kávovary alebo chladničky. Zoznam inteligentných produktov v Mi Store je skutočne dlhý a stále sa rozširuje.

Untitled-1.png

Smart vychytávky

Technológie majú svoje miesto aj tam, kde by ste ich vôbec nečakali. Na trhu môžete natrafiť napríklad na smart opasok, ktorý počas dňa sleduje stav vášho tela, obdobia odpočinku, fyzickej aktivity, príjmu potravy, a na základe údajov sa podľa potreby uťahuje či povoľuje. My sme sa však pozreli na vychytávky, ktoré dokážu skutočne zlepšiť kvalitu vášho života.

Inteligentné kvetináče

Mysleli ste si, že na pestovanie zeleniny potrebujete záhradu? Nepotrebujete už ani balkón! Inteligentné kvetináče z Nay Elektrodom vám vypestujú chutné bylinky, zeleninu a drobné ovocie takmer bez vašej pomoci. Jediné, čo od vás potrebujú, je naplnenie malej nádrže vodou a pripojenie do zásuvky. Technológia sleduje životný cyklus rastliny a podľa potreby dávkuje vodu, živiny z pôdy, zapína a vypína LED svetlo. Vašou úlohou bude už len vychutnávať si plody.

IMG_8822.jpg

Smart matrac

Dobrý spánok dokáže robiť v našom živote zázraky, preto je dôležité vybrať si matrac z kvalitnej peny. Smart matrac sleduje teplotu vášho tela, pohyby počas noci a dokáže udržať telo v dokonalom komforte. Po pripojení na aplikáciu v mobile si pozrie, ako veľmi namáhavý bol váš deň. Postará sa o to, aby partie tela, ktoré potrebujú špeciálnu regeneráciu, dostali to, čo potrebujú.

Elektrokolobežka

Elektrokolobežky už nejaký ten piatok krížia mestské cesty a chodníky. Kolobežka s malým motorčekom, ktorý stačí nabiť, vás odvezie za pomerne krátky čas, kamkoľvek potrebujete. Vyhnete sa dlhým zápcham a plnej premávke. Ak vás omrzeli tie sharované, zabezpečte si vlastnú, napríklad z našej prevádzky NAY Elektrodom. Príďte si ich omrknúť na Salón Elektromobilov v Bory Mall, kde okrem elektrokolobežiek nájdete aj elektromobily a plug-in hybridy, ktoré tiež šetria životné prostredie a sú nabité skvelými smart funkciami.

196873297_330922915264444_5848654260809848173_n.jpg

Inteligentné misky pre mačky

S inteligentnými miskami sa už nemusíte báť, že zostanú vaši štvornohý miláčikovia bez maškŕt, ak sa náhodou zdržíte v práci. Inteligentné misky dávkujú presné množstvo potravy vo vopred stanovených časoch. Niektoré modely dokonca umožňujú nahrávanie zvuku, ktorým miska vždy privolá zvieratko v čase kŕmenia.

Smart produkty sú skvelým parťákom do každodenného života a určite neoľutujete, ak si nejaký zaobstaráte. Sú skvelou investíciou, ktorá sa vám rýchlo vráti na účtoch, zdraví a pocite bezpečnosti. Príďte si pozrieť niektoré zo smart technológií na Salón Elektromobilov. Čakáme vás 20. až 22. mája v Bory Mall.