Odborníci sa zhodujú, že v rámci starostlivosti o pokožku netreba ponechať nič na náhodu. Doprajte si ten najväčší komfort priamo u odborníka. Najúčinnejším riešením sú peelingové, hydratačné a kyslíkové ošetrenia v profesionálnych salónoch. S líčením a so starostlivosťou o vlasy vám ale pomôžeme aj my.


Opálenej pokožke líčenie svedčí viac

Na opálenej pleti pôsobí líčenie sviežo a pútavo. Pre zvýraznenie opálenia použite bronzer. Ten vašu pleť zbaví zdanlivých nedostatkov a navonok ju krásne scelí. Nebojte sa ani tmavších očných tieňov, no paradoxne ani tých celkom svetlých. Krok vedľa nemusí byť použitie riasenky ako jediného skrášľovacieho výrobku. Veď nahé líčenie opálenej pokožke pristane. Na líca naneste iba červené zdravíčka a pokojne siahnite aj po tmavšom rúži. Výrazné líčenie z vás razom spraví osudovú femme fatale.

makeup_kolaz.png   

Už na prvý pohľad dokonalá pokožka

Ak ste stále čerstvo opálená, kúpte si tmavé guličky a púder. Výborné sú tzv. puzdrové guličky, ktoré vykúzlia na pokožke niekoľko farebných odtieňov. Na tmavšej pleti, vyzerajú priam dokonale. Aby vaše opálenie vydržalo čo najdlhšie, primiešajte do denného i nočného krému kvapku toho samoopaľovacieho navyše. Neľakajte sa ani broskyňových tónovacích krémov. Tie z vašej pokožky po pár minútach vykúzlia bezchybnú pleť.


Tip Bory Mall:

bronzeri_kolaz.png

Zľava: Fann / Guerlain, Marionaud / Clinique, Dm drogéria /Max Factor


Starostlivosť o vlasy po lete

Letom namáhané, zničené vlasy spoznáte na prvý pohľad. Bývajú vysušené, bez lesku a hrubé na dotyk, pričom zafixovať ich do účesu je doslova sci-fi. Na nič nečakajte a vydajte sa na záchrannú akciu. Čas investovaný do uzdravenia vlasov za to rozhodne stojí. Prinášame vám malý návod.


1. Oživte končeky

Ihneď po dovolenke si to namierte ku kaderníčke. Hoci starostlivosť o zničené vlasy zvládnete aj v pohodlí domova, dobré je začať pod dohľadom odborníka. Začnite podstrihnutím končekov vlasov. Najviac im prospeje výraznejšie skrátenie dĺžok a celkové prestrihanie. Vlasy získajú trendy tvar a prevzdušnia sa, takže ich aj ľahšie upravíte.


2. Na žehličky zabudnite

Slnka bolo cez leto viac než dosť, preto vlasy netýrajte ďalšími tepelnými úpravami. Žehličke aj kulme dajte na pár týždňov zbohom. Fénujte sa studenším vzduchom.

701347d03c0ba6a2ca6a56414914855b.jpg


3. Extra starostlivosť po umytí

Obyčajný šampón odložte bokom. Stavte radšej na špeciálne hydratačné a obnovujúca prípravky. Ošetrujú vlasovú pokožku, zbavia vlasy mastnoty a zároveň stimulujú obnovu vnútornej štruktúry i povrchu vlasu. K základnej starostlivosti pridajte vyživujúci kondicionér, masku a olejček na ich rozžiarenie.


4. Nezabúdajte na výživu zvnútra

Na trhu dostať kúpiť množstvo výživových prípravkov na rast, obnovu hustoty a objemu vlasov. Pomôže tiež úprava jedálnička. Zvýšte prísun živín, akými sú železo, zinok, selén, vitamín B či omega-3 mastné kyseliny.

vitaminy_kolaz.png

Tip Bory Mall #2: zľava lekáreň Dr. Max, DM drogéria,  lekáreň Dr. Max


Babské rady nesklamú

Vyskúšať môžete aj rokmi overené domáce kúry. Tie zahŕňajú hlavne odvary z byliniek. Na svetlé vlasy zaberá harmanček. Ak bojujete s lupinami, pomôže vám mäta alebo rozmarín. Levanduľa krásne upokojí pokožku, mastné vlasy zas očistí odvar z paliny.

 
Na záver ešte jeden malý tip! Pokiaľ ste blondínka, po umytí si vlasy opláchnite vodou zmiešanou s citrónovou šťavou. Pre tmavšiu hrivu sa odporúča použiť dve lyžice jablčného octu. Vaše vlasy sa vám za to určite poďakujú.


Zdroj foto: Pinterest, Internet


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI