Čo pomôže celej rodine?

Začiatok školského roka môže spôsobovať stres celej rodine. Prečítajte si 3 tipy, ktoré môžu pomôcť všetkým začať s nadhľadom.

1. Pokojne a bez stresu

Stresujete sa vy, stresujú sa vaše deti, stresuje sa dokonca aj váš domáci miláčik. Neodkladajte si nákup školských potrieb a prípravu vašej domácnosti na školský rok na poslednú chvíľu. Vyhraďte si jeden deň, počas ktorého nakúpite všetky veci do školy. Ušetríte sa hektického pobehovania z obchodu do obchodu a hľadaním zošitov, pasteliek a aktoviek. Napíšte si zoznam a vybavte všetko za 1-2 dni.

Titi papiernictvo 

2. Otvorená komunikácia

Porozprávajte sa otvorene s vašimi deťmi. Možno pociťujú mierny stres z prichádzajúceho školského roka a radi by cítili podporu z vašej strany. Otvorte tému krúžkov, zoznamovania s prostredím alebo denného režimu počas školy. Vaše deti sa budú cítiť vypočuté a môžete si rovno nastaviť vaše fungovanie.

3. Čo je zorganizované, to funguje

Plánovanie je efektívny nástroj, pomocou ktorého viete predísť kolíziám. Čo tak sa naučiť organizácii času aj u vás doma? Kúpte si veľký nástenný kalendár, kde si môžete zaznamenávať všetko. Od návštev lekára, rodičovských združení až po krúžky, školské projekty a výlety. Uvidíte, ako sa organizácia vašej domácnosti zmení k lepšiemu.

Titi papiernictvo

Na čo by sa mali zamerať rodičia?

Čím môžete ako rodič pomôcť vášmu dieťaťu, aby sa na začiatok školského roka cítilo pripravené? Napísali sme vám niekoľko bodov, na ktoré určite nezabúdajte.

  • Uistite sa, že vaše dieťa cíti z vašej strany podporu. Či už je to pri výbere krúžkov alebo školskej aktovky. Vaše dieťa je samostatná osobnosť a nie vždy si musí vybrať niečo, čo sa bude páčiť vám. Nechajte deti objavovať vlastné preferencie.
  • Komunikácia rodiča so školou je veľmi kľúčová. Vaše dieťa sa doma nespráva rovnako ako v kolektíve spolužiakov. Učitelia deti vidia, poznajú ich správanie a môžu vám povedať ich pohľad na vec.
  • Je úplne normálne, že pri prípravách aj počas školského roka sa vyskytnú problémy. Niekedy možno dosť nečakane. Naučte sa riešiť situácie s chladnou hlavou. Vysvetlite vašim deťom situáciu a komunikujte o možných riešeniach. Krik a stres situáciu zatiaľ ešte nikdy nevyriešili.

Papiernictvo Ševt

Na čo by sa malo dieťa zamerať?

Úlohou školy je vaše deti predovšetkým vzdelávať a pomáhať im rozvíjať sa v tom, čo ich zaujíma a baví. Deti sa učia nielen dejepis, slovenčinu alebo matematiku, učia sa nadväzovať priateľské vzťahy, komunikovať či riešiť situácie.

  • Určite povzbuďte vaše deti k spoznávaniu spolužiakov a nových kamarátov. Nadväzovanie priateľstiev je dôležitou súčasťou školských dobrodružstiev. Práve v tomto veku častokrát vznikajú životné kamarátstva.
  • Nie je to len o získavaní nových vedomostí z dejepisu či biológie. Vaše dieťa môže objaviť svoj skrytý talent počas krúžku varenia, florbalu alebo divadla. Nechajte vaše deti vyskúšať rôzne oblasti, o ktoré sa zaujímajú. Niektoré možno nevyjdú a v iných sa možno nájdu.
  • Deti sú stále len deti. Okrem toho, že veľa času trávia vzdelávaním, stále majú chuť svet objavovať kreatívnym spôsobom. Je veľmi dôležité, aby mali neustále prístup k zábave akéhokoľvek druhu. Nezabúdajte dbať na balans v ich živote.

Papiernictvo Ševt

Čo si zobrať do školy?

Dilema pre všetkých rodičov. Pripravili sme vám praktický zoznam, ktorý vám poslúži na nákup základných školských potrieb, s ktorými budú prvé dni či týždne v škole hračkou.

Aká je výhoda nakupovania školských potrieb v Bory Mall?

U nás nájdete všetko pod jednou strechou. V predajni CCC nájdete aktuálne novú kolekciu Back To School, v ktorej nájdete topánky, papuče, batohy a rôzne doplnky.

Papiernictvo Ševt si pre vás dokonca pripravilo praktický školský magazín so širokou ponukou školských potrieb a najnovšie dizajny zošitov, ktoré sú naozaj unikátne.

Školskú prípravu môžete absolvovať aj v papiernictve Titi, kde nájdete zošity, peračníky, písacie potreby a mnoho ďalšieho.

Tešíme sa na vašu návštevu.