Bez ohľadu na váš vek či typ pleti, správna starostlivosť môže mať pozitívny vplyv na váš celkový vzhľad a sebavedomie.

Čistenie pleti

Dôkladné čistenie pleti je základom každej úspešnej starostlivosti o pokožku. Počas dňa sa na našej tvári hromadia nečistoty, prebytočný maz a zvyšky make-upu, čo môže spôsobiť upchatie pórov. Pravidelné čistenie pomáha odstraňovať tieto nečistoty a udržiavať pokožku žiarivú a zdravú.

Dvojitý útok na nečistoty

Dvojité čistenie pleti sa stalo zásadným krokom v starostlivosti o pleť, ktorý si v poslednom období získava stále viac popularity. Tento koncept pochádza z Kórei, kde je obľúbený vďaka svojej účinnosti a výsledkom.

Ide o použitie dvoch čistiacich produktov na umývanie tváre pre dosiahnutie hlbšieho a účinnejšieho vyčistenia. Prvým krokom je produkt na báze oleja. Ten pomáha odstrániť make-up a prebytočný maz z pokožky. 

Potom nasleduje druhé čistenie s jemným prípravkom vo forme gélu alebo peny, ktorý pomáha odstrániť zvyšné nečistoty do hĺbky. Je to skvelý spôsob, ako udržať pleť čistú a zdravú a zároveň maximalizovať účinky ďalších krokov a prípravkov v starostlivosti o pleť.

Bory Mall čistenie pletiPredajňa Douglas

To, aký produkt na čistenie použiť, sa odvíja najmä od vášho typu pleti. Suchá pleť potrebuje jemné produkty, ktoré ju nevysušujú. Mastná pleť zasa ocení prípravky s obsahom kyseliny salicylovej a glykolovej na reguláciu nadmerného mazu.
Pre citlivú pleť si vyberajte produkty bez parfumov a silno koncentrovaných aktívnych látok, aby sa minimalizovalo podráždenie a alergické reakcie.

Je samozrejmé, že nie vždy máme večer náladu a energiu na hĺbkové čistenie. Hlavným pravidlom zdravej a šťastnej pleti však je, aby ste nikdy nešli večer spať s naneseným make-upom.

Vyživenie pleti

Hydratácia a výživa sú kľúčové pre zachovanie zdravej a jemnej pokožky. Nedostatok hydratácie môže spôsobiť suchosť, podráždenie a urýchliť príznaky starnutia, ako sú vrásky a fľaky na pokožke.

Hydratačné krémy, séra a oleje sú skvelými možnosťami, ako dodať pleti potrebnú hydratáciu a živiny.
Začnite deň so sérom s obsahom kyseliny hyalurónovej, ktorá pomáha udržiavať vlhkosť v pokožke. Tento druh séra by ste mali vždy nanášať na navlhčenú pleť.

Bory Mall serum na vraskyPredajňa Douglas

Séra vyberajte na základe vašich potrieb a typu pleti. Prípravky s obsahom vitamínu C sú skvelé na rozjasnenie pleti, kyselina salicylová zas pre problematickú pleť. Zrelá pleť, ktorú začínajú trápiť vrásky, ocení produkty s obsahom retinolu.
Všetky produkty pre krajšiu pleť nájdete napríklad v drogériách Teta a dm alebo v parfumérii Douglas, kde vám radi poradia tie pravé prípravky pre vaše potreby.

Bez SPF ani na krok

Opaľovací krém je zásadným prvkom každej starostlivosti o pleť a môže sa stať vašim spojencom v boji proti starnutiu a ochrane pred rakovinou kože. Môžeme ho nazývať aj elixírom mladosti, pretože dokáže účinne spomaliť starnutie pleti

Zaraďte SPF do vašej rannej rutiny každý deň, aj keď vonku práve nesvieti intenzívne slnko. Aj počas zamračených a chladných dní je potrebné pleť chrániť pred žiarením. 

Ideálny je produkt, ktorý ponúka širokospektrálnu ochranu, čo znamená ochranu pred UVA aj UVB žiarením a s minimálnym faktorom SPF 30.

Bory Mall spf na pleťDrogéria Teta

Starajte sa o pleť aj zvnútra

Nezabúdajte, že hydratovaná a žiarivá pleť pramení aj zvnútra vášho tela. Dbajte na dostatočný pitný režim a pravidelný prísun vitamínov a minerálov. Stres a fajčenie taktiež urýchľujú starnutie pleti.

Vaša pleť je často odrazom vášho celkového zdravia a pohody. Od čistenia a hydratácie, po ochranu pred slnečnými lúčmi - každý krok v starostlivosti o pleť hrá kľúčovú úlohu v zachovaní jej krásy a vitality. Nepodceňujte prevenciu a pamätajte, že vždy je lepšie so starostlivosťou o pleť začať v malom, ako nezačať vôbec.