Preto si určite nevyčítajte, keď sa raz za čas posadíte s rodinkou na gauč, vezmete do rúk pukance a ovládač a užijete si pohodový večer s dobrým filmom. Koniec koncov, udržiavať si dobrú náladu a prichádzať na iné myšlienky je teraz viac ako dôležité, tak to pokojne môžete brať ako povinnú relaxáciu. :)


V hlave

 
Hýbu s vami emócie? Smútok, radosť, strach a hnev sa vám v tomto podarenom filme predstavia osobne v podobe milých farebných postavičiek, ktoré jednoducho musíte milovať. Ideálny film práve v tomto období ukáže vám i vašim deťom, čo sa deje v našich hlavách, keď snívame, keď sa bojíme či keď ľúbime.



Leví kráľ

 
Spomínate si, keď pred dvadsiatimi piatimi rokmi prišiel do kín úžasne dojímavý a silný príbeh levieho otca a syna? Tak presne tento nezabudnuteľný film sa minulý rok dočkal krásneho realistického remake-u, ktorý stojí za to vidieť. Napokon, prečo si neurobiť filmový maratón a nepozrieť si oboch Levích kráľov? Hlavne si nezabudnite vziať ponaučenie: Hakuna-matata! (Zahoď starosti!)



Mary Poppins

 
Cítite sa niekedy tak, že by sa vám doma zišla jedna kúzelná opatrovateľka pre vaše deti, ktorá ich zabaví i poučí a urobí aj z každého všedného dňa zázračné dobrodružstvo? Cítite sa dokonca niekedy ako Mary Poppins vy sami? Chápeme. Posaďte svoje ratolesti na sedačku a ukážte im, že také žijú iba v rozprávkach. Ak máte chuť na nejakú staršiu klasiku, určite siahnite po verzii z roku 1964, ak máte radšej modernejšie spracovanie, verzia z roku 2018 je tá správna pre vás.



Moana

 
Uniknite mysľou zo svojich domovov a nechajte sa unášať na vlnách tyrkysového Tichého oceánu s nebojácnym dievčaťom Moanou, ktorá je pripravená čeliť každému nebezpečenstvu, aby zachránila svoj svet. Aspoň takýmto spôsobom si môžete spoločne pocestovať do úchvatnej polynézskej prírody a zatancovať do rytmov domorodej maorskej hudby. 



Soľ nad zlato

 
Nezabúdajme na to, že aj my na Slovensku máme pekné filmové rozprávky a filmy pre celú rodinu. Jedným z takých, ktoré nám môžu pripomenúť, čo je na svete ozaj dôležité a na čom skutočne záleží, je aj Soľ nad zlato. Práve v tomto období nám totiž pripomína, že to najdôležitejšie je láska, šľachetnosť a ľudskosť. Na obrazovke si tiež budete môcť vychutnať prírodné krásy Slovenska i Česka, kam si môžete po skončení epidémie aj spoločne s rodinou zájsť na výlet. Objavujú sa tu zábery z Demänovskej jaskyne, Pernštejnu či Červeného Kameňa.

 


Tak čo? Už ste si vybrali? Nemusíte, počas karantény si istotne stihnete pozrieť všetky z nich. Vypnite stres, zapnite film, zabudnite na vírus, pohodlne sa usaďte a vychutnajte si s rodinou chvíle pohody, pokoja a oddychu, ktoré si každý z vás zaslúži. Príjemné sledovanie vám želáme.