Pre milovníkov zábavy

Ak si radi na večerných posedeniach niečo dobré zahráte, určite vám neunikla obľúbená hra Alias. Albi však prišlo so skvelou adaptáciou, a to Súboj generácií! Herný mechanizmus opisovania a následného hádania zostáva nezmenený, no výber slov a slovných spojení to ostrieľaným hráčom poriadne skomplikuje. Deti totiž musia hádať slová zo sveta rodičov a staršia generácia sa zas otestuje z výrazov slovníka násťročných. Uhádnete, čo je Steam, autocorrect alebo, naopak, haruľa alebo buzola? Porovnajte si svoje sily a vedomosti!

img-0149.jpg

Pre tých, čo hľadajú niečo nové a nepoznané, je tu Vúdú. Táto párty hra z vás spraví kúzelníkov! Na svojich súperov budete zosielať kliatby, nie však pomocou prútika, ale herných kociek. A tak budete musieť krochkať či hrať s predpaženými rukami. Buďte však ostražití! Akonáhle niekto kliatbu poruší, získavate body.

Pre tých, čo radi využijú každú voľnú chvíľu

Jedna zo skvelých párty hier prišla s novou, športovou verziou. A nielen to. Na Activity Sport vám postačí len balíček kariet, presýpacie hodiny, papier, pero a dve ruky. Reklamné pauzy, čakanie na upečenie medovníčkov alebo vydýchnutie po dobrom obede preto ľahko zmeníte na minúty zábavy.

img-3046.jpg

Ak neradi čakáte a radšej za seba nechávate hrať svoj temperament, určite vyskúšajte Bananagrams. Vašou úlohou je čo najrýchlejšie zložiť písmenká do mriežky, zatiaľ čo ostatní hráči sa vás snažia predbehnúť. Žiadne čakanie na svoj ťah! Každá sekunda premýšľania vás môže stáť výhru. Podobne bleskovou hrou, ktorá vám rozbúcha srdce adrenalínom, je Dobble, v ktorej hľadáte rovnaké obrázky.

Pre tých, čo boli v minulom živote detektívi

Do susedného domu sa nasťahuje nový sused, ktorý vás požiada, aby ste mu postrážili mačku. Keď však vstúpite do prepychovej vily, dvere sa zabuchnú a začne sa nočná mora. Budete sa musieť popasovať s hlavolamami a úlohami, hľadať pomôcky a odpovede, aby ste sa čo najskôr dostali zo strašidelnej vily. Ak vám bude málo Exit Úniková hra: Strašidelná vila, siahnite aj po ďalšej časti Opustená chata, ktorá vás zavedenie na dovolenku, počas ktorej sa vám pokazí auto. Nocľah síce nájdete, no ráno zistíte, že je zamknuté a vy ste uviazli dnu. Ak máte na tele zimomriavky z túžby vyriešiť záhadu, vyskúšajte jednu z hier Zaostrené na zločin. Prenesiete sa do Paríža, mesta lásky, ale nie za romantikou. V administratívnej budove našli ležať telo ženy, dajte hlavy dokopy a sledujte stopy, ktoré vás dovedú až k riešeniu celej vraždy. Alebo sa pozrite na zločin z roku 1980, ktorý sa odohral v Brooklyne.

Pre tých, čo si radi potrápia hlavu

Či už máte v rodine školopovinných alebo váš diplom dávno zapadol prachom, vianočné obdobie je ideálne na oprášenie znalostí aj naučenie sa niečoho nového. Viete napríklad, ako dlho spí žirafa? Alebo koľko merajú najvyššie vodopády sveta? A čo tak koľko divákov sa zmestí do slávnej opery v Sydney? Ak pri každej otázke len mykáte plecami, ste na tom skvelo! Hra Tipni si vôbec neočakáva správne odpovede. Vašou úlohou je len správne si tipnúť a vsadiť si na tipy súpera. A čerešničkou na torte bude kopa zaujímavých rekordov a kuriozít z celého sveta.

blog.png

Ďalšou z obľúbených hier je v súčasnosti Brainbox. Malá krabička plná desiatok vedomostných kartičiek z rôznych oblastí vás v priebehu minúty naučí nové vedomosti aj vylosovanou otázkou odskúša, čo ste si zapamätali. Otestujte sa v znalostiach zo zvieracej ríše, z oblasti vynálezov, vesmíru, sveta, rozprávok, športov, angličtiny…

img-3042.jpg

Pre tých, čo majú doma malých zvedavcov

Aj deti môžete veľmi jednoducho niečo nové naučiť! A nielen tak hocičo. Objavte v nich skrytý talent maskéra alebo pekára trdelníkov. Séria hier Albi Crafts či Albi Science ponúka kreatívnu sadu na hodiny zábavy a učenia sa. V balíčkoch nájdete všetko, čo potrebujete. Stačí otvoriť a učiť sa novým zručnostiam.

img-3019.jpg

Užite si čas s rodinou pri jednom stole a popri chrúmaní vianočných dobrôt siahnite aj po dobrej spoločenskej hre. Či radšej riešite veci spoločne, alebo máte skôr v krvi súťaživosť, určite sa nájde taká, ktorá sa postará o skvelú zábavu. Príďte si vybrať k nám, do Bory Mall.

Zdroj: Albi