1. Coca-cola

Nápoj, ktorý sa v roku 1886 predával ako liek v lekárni, nesmie chýbať na pulte v žiadnych potravinách. Ikonické červené logo poznajú ľudia aj v najzapadnutejších kútoch sveta a hrdo ho nosia na tričkách či taškách. Neodmysliteľný červený nákladiak rozvážajúci každé Vianoce Coca-Colu sa už pomaly blíži.

instagram coca v2.jpgZdroj: Instagram Coca-Cola


2. Apple 

Na ich nový produkt sú ľudia ochotní stáť v rade pred obchodom aj celú noc. Za popularitu určite vďačí aj Stevovi Jobsovi, ale toto jabĺčko si popularitu udržuje aj po jeho smrti. Môže za to nielen skvelý dizajn, ale aj túžba užívateľov byť výnimočný a vzoprieť sa konformite. Fanúšikovia Apple si dokonca neváhajú logo jabĺčka aj vytetovať.


3. Google

Každý by chcel robiť pre Goole. Aspoň tak to vyšlo v prieskumoch, v ktorých táto spoločnosť patrila k najželanejším zamestnávateľom. Google si jednoducho zakladá na tom, že je cool a podľa toho to u nich vyzerá aj na pracovisku, kde nechýba stolný futbal, miestnosť na relax, stroj na cukríky a množstvo ďalších vychytávok.

networkworld.jpg Zdroj: Networkworld


4. McDonald’s 1940

Najslávnejší burger na svete. Značka, ktorú buď milujete alebo nenávidíte. Stále je však oveľa viac ľudí patriacich do tej prvej skupiny. Vedeli ste napríklad, že McDonald´s je najväčším distribútorom hračiek na celom svete? Je to vďaka ich širokej distribučnej sieti a menu happy meals ku ktorému pridávali hračku.


5. Levis

Rifle, ktoré nosil James Dean, rebel, ktorý bol vzorom pre celú jednu generáciu. Legendárne levisky nosili aj ďalšie hviezdy strieborného plátna, ako napríklad Marilyn Monroe, Marlon Brando ale tiež spevácke legendy ako Kurt Cobain, Snoop Dogg či Beyoncé. Niet divu, že ľudia snažiaci sa priblížiť svojim idolom neváhali za tieto džínsy minúť aj polovicu svojej výplaty. Po jedny si môžete zbehnúť aj do predajne Levis, Mustang v Bory Mall.