Buďte s nakupovaním o krok vpred

Začnite s nakupovaním darčekov skôr a vyhnite sa predvianočnému zhonu. Ideálnym spôsobom, ako ušetriť čas aj peniaze, je využiť výhodné ponuky, ktoré sa spájajú s obdobím Čierneho piatku - Black Friday. Tento deň plný zliav a akcií je perfektnou príležitosťou na nákup darčekov pre vašich blízkych. 

Plánujte vopred, vytvorte si zoznam a sústreďte sa na to, čo skutočne potrebujete alebo chcete kúpiť. Týmto spôsobom predídete impulzívnym nákupom. Aktuálne výpredaje, zľavy a výhodné ponuky nájdete aj na našej stránke.

Kúsok po kúsku

Tiež potrebujete mať doma na sviatky ukážkový poriadok? Predstava veľkého vianočného upratovania môže byť pre mnohých z nás desivá. Ale nebojte sa, dá sa to zvládnuť aj bez stresu a únavy. Kľúčom je rozdeliť si úlohy na menšie, zvládnuteľné časti a postupovať krok za krokom

Každý deň si vyhraďte trochu času na malú úlohu – či už je to utieranie prachu, triedenie vecí v obývačke alebo preorganizovanie pár políc z knižnice. Napríklad, ak sa vám zdá upratovanie celej kuchyne príliš veľkým sústom, začnite s jednou skrinkou alebo zásuvkou. Keď budete mať hotový čo i len malý kúsok, pocit uspokojenia vás môže motivovať pokračovať ďalej

Upratovanie nemusí byť len o práci. Zapnite si príjemnú hudbu alebo počúvajte audioknihu. To môže zmeniť rutinnú činnosť na príjemnejší zážitok. Nezabudnite, že všetko nemusí byť dokonalé. Sviatky predsa nie sú o bezchybnom a hygienicky čistom príbytku. Ak sa vám nepodarí upratať všetko, čo ste plánovali, nevadí. Dôležité je užívať si sviatočnú atmosféru a čas strávený s blízkymi.

Vianočná výzdoba v Bory Mall

Naučte sa hovoriť nie

Často sa od nás očakáva, že počas Vianoc budeme všade a stihneme všetko. Avšak, je dôležité si uvedomiť, že nemusíme byť na každej oslave, stretnutí alebo rodinnom zhromaždení. Naučiť sa hovoriť nie je zručnosť, ktorá môže výrazne znížiť sviatočný stres a umožniť nám tráviť čas skutočne pohodovo a zmysluplne.

Zamyslite sa nad tým, čo je pre vás a vašu rodinu naozaj dôležité. Možno zistíte, že niektoré tradície alebo stretnutia nie sú pre vás také podstatné, ako ste si mysleli. Je úplne v poriadku uprednostniť kvalitný čas s najbližšími pred účasťou na každej sviatočnej aktivite.

Ak sa cítite preťažení prípravami, nie je hanba požiadať o pomoc alebo jednoducho niektoré úlohy vynechať. Sviatky by mali byť o radosti a relaxácii, nie o prekonávaní seba samého v snahe splniť všetky očakávania. Práve v tomto období je naozaj dôležité nájsť si čas aj pre seba.

S dobrým plánovaním a využitím výhodných akcií si môžete Vianoce užiť naplno a bez zbytočného stresu. Pamätajte, že dokonalosť nie je cieľom. Dôležité je tráviť čas s tými, ktorých máte radi, a vychutnávať si sviatočnú atmosféru. 

Ak si chcete užiť kvalitne strávený čas s rodinou a blízkymi, príďte nasať vianočnú atmosféru na Medovníčkovú dielňu v Bory Mall. Počas víkendu 25.-26.11. na vás čaká medovníčkový workshop a poriadna dávka sviatočnej nálady.