Základné potreby 

Má vaše dieťa všetko potrebné na začiatok školského roka? Pri naháňaní sa za maličkosťami a špeciálnymi požiadavkami detí môžeme ľahko zabudnúť na základné potreby. Poďme teda od začiatku. Aké to sú a kde ich hľadať? 

Pri termíne „školské pomôcky“ nám zaručene ako prvé napadnú dva najdôležitejšie prvky, a to písacie potreby a školská taška. Správny výber školskej tašky je priam kľúčový. Na jednu stranu musí mať kvalitné spracovanie a ergonomický tvar, keďže si ju bude dieťa plnú nosiť celé dni na chrbte, no zároveň sa musí páčiť samotnému dieťaťu. Vybrať tú správnu môžete v predajni ŠEVT v Bory Mall, kde vám ochotne poradia a vyberiete si z rôznych dizajnov.  

Čo sa písacích potrieb týka, deti majú tiež svoje preferencie. Zošity, peračníky a perá, na všetkom záleží. Rôzne školy majú navyše pre jednotlivé predmety rôzne požiadavky. Základ, ktorý by vám však nemal chýbať, bude určite obsahovať perá na písanie. Tu nasleduje voľba medzi perami „zmizíkovateľnými“ a tými gumovateľnými. Každé dieťa má svoju vlastnú preferenciu, výber teda prenechajte práve jemu. Ak sa, samozrejme, zhoduje s tým, čo požaduje škola. Nasledovať budú ceruzky, farbičky a fixky na kreslenie, ku ktorým sa nakoniec pridajú aj gumy a pravítka.  

Netreba zabudnúť ani na rôzne typy obalov. Napríklad obaly na zošity či učebnice, školské dosky na ich uloženie alebo tiež vrecúško na prezúvky. V predajni Titi papiernictvo zoženiete všetko v rôznych veľkostiach, farbách či formátoch. 

Bude mať vaše dieťa dlhú cestu do školy? Uľahčiť mu ju môžete elektrickou kolobežkou z Mi Store, ktorú budú vášmu dieťaťu závidieť všetci spolužiaci. Ak však holdujete aktívnemu životnému štýlu, budete možno preferovať klasickú kolobežku na odrážanie. Tú správnu nájdete napríklad v predajni Intersport.  

Čo teraz letí? 

Možno ste o tom doteraz netušili, ale aj školské potreby podliehajú trendom. Hitom sú kolekcie ladené podľa Disney či ďalších rozprávok. Väčšina rodičov pozná tú obľúbenú svojho dieťaťa. Ak by aj náhodou nie, je to jednoduché… stačí sa opýtať. Dieťa vám o nej vydrží rozprávať hodiny. Následne už len stačí peračník, zošit, obedár či školskú tašku s daným motívom nájsť.  Čo sa školských tašiek týka, okrem ergonomického tvarovania pre detské chrbátiky sa môžete skúsiť vybrať aj inou cestou. Trendom sú tašky s kolieskami, ktoré nemusí dieťa zbytočne nosiť, stačí ju len ťahať. 

Možno ste už počuli o známej skratke „DIY“, Do It Yourslef, po slovensky „urob si sám“. Znamená to, že namiesto toho, aby sme kupovali pomôcky s konkrétnym dizajnom, vyrobíme si ho sami. Stačí mať kvalitné farby, trblietky či nálepky a dizajn zošita na matematiku si môžete vyrobiť doma, spolu s dieťaťom. Zabavíte sa a vytvoríte spolu niečo, na čo bude váš školák či školáčka určite pyšný. 

Posledným trendom, ktorý je nám všetkým známy, je environmentálny rozmer nákupov. Toho sa vieme držať aj pri zháňaní školských potrieb. Základom je hlavne kupovať kvalitné veci, ktoré dlho vydržia. Ak však hľadáte produkty z udržateľných zdrojov a s dôrazom na ekológiu, v ŠEVT nájdete aj EKO kolekciu so širokým výberom. Alebo zavítajte do predajne BleBle, kde nájdete inovatívne a prírodné produkty pre deti s ohľadom na ekológiu. 

Nástup do školy 

Všetky pomôcky pre pohodový priebeh školského roka sme si už spomenuli. Ako naň však pripraviť samotné deti? Skúste ich na najbližšie nákupy zobrať so sebou. Nechajte ich prezerať si produkty a prípadne im vysvetlite, čo budú na čo potrebovať. Sami si tak uvedomia blížiaci sa nástup do školského roka a bude tak pre ne ľahšie sa naň mentálne pripraviť. Pri výbere pomôcok sa deti snažte len usmerniť, no nechajte ich vybrať si, samy totiž vedia, čo sa im najviac páči. 

Svoje ratolesti môžete postupne pripravovať na príchod školy aj pravidelným rozprávaním sa o nových kamarátoch, zaujímavých predmetoch či iných veciach, ktoré na ne čakajú. Rozprávaním zistíte, či ich niečo trápi, či nemajú zo školy stres a ako sa vlastne cítia. Potešiť či motivovať ich môžete napríklad odmenou v podobe peknej hry alebo hračky z predajne Albi. 

Nemusíte sa však báť, väčšina deti je z nástupu do školy nadšená a nevie sa už dočkať. Ak je to aj váš prípad a dieťa vám už doma nevie obsedieť, s učením môžete začať už o čosi skôr. V predajni ŠEVT nájdete napríklad Veľkú cvičebnicu „Pre predškolákov“, ktorá dieťa naučí lepšie čítať, písať a logicky myslieť. Pre malých veľkáčov siahnite po cvičebnici „Pracovné listy na precvičovanie slovenského jazyka pre 2. – 4. ročník“, ktorá u detí precvičuje gramatické učivo a pestrými cvičeniami im zabezpečuje dôkladné precvičenie a utvrdenie pravopisných či jazykových javov. Výber je len na vás. 

Aby ste naozaj na nič nezabudli, vytvorili sme pre vás zoznam všetkých dôležitých položiek. Pokiaľ ste zistili, že vám ešte čosi chýba, neváhajte a navštívte Bory Mall, kde všetko potrebné pre deti zaručene nájdete.

Želáme vám ešte príjemný zvyšok leta a prajeme plynulý prechod vás aj vašich detí do školského roka.