Už stáročia sa tak traduje, že chutné jedlo posilňuje vášeň. Či už je to z „vedeckého" hľadiska pravda alebo nie, po dobrej kvalitnej večeri podávanej s úsmevom a láskou často krát dostaneme chuť na vášnivý „dezert." Prírodné afrodiziakum by tak malo v prvom rade pomôcť odbúrať zábrany bez toho, aby sa človek cítil omámený. A to príjemne strávený večer pri dobrom jedle napĺňa do bodky!




Medzi azda najznámejšie afrodiziaká patria šampanské a jahody, ustrice, červené víno, čokoláda či med. Nič vás nepripraví na vášnivú noc lepšie ako pohárik vychladeného šampanského a v kombinácii s jahodami, ktorými sa milenci vzájomne kŕmia - nemá to chybu, však? Podobne je na tom med vo forme medoviny. Kto by nepoznal tzv. medové týždne, v histórii bola práve medovina nápojom novomanželov. A aké sú klasické afrodiziaká podľa šéfkuchára vychýrenej reštaurácie EDO-KIN Romana Kukumberga? „ Určite by som spomenul mušle svätého Jakuba, ustrice ale aj pravú čokoláda, čili a zázvor, ktoré povzbudzujú zmysly. Ale hovorí sa, že všetko čo je dobré pre vaše srdce sa dá spojiť s afrodiziakom. Ľahké alkoholické nápoje ako je víno a šampanské sa tiež považujú za afrodiziakum, ale pri tomto treba trafiť to správne množstvo. "




Aké sú však ďalšie, menej známe afrodiziaká? Pokiaľ chcete obohatiť svoj milostný život, nemali by ste sa vyhýbať rastline pochádzajúcej z ďalekého Orientu - chrenu. Medzi jeho vášnivých konzumentov patria najmä Francúzi a nie nadarmo sa o nich hovorí ako o vychýrených milencoch. Medzi silné afrodiziaká patria koreniny ako škorica, vanilka, rozmarín, mäta, čili - sú chutné, voňajú (čo je pri afrodiziakách jedna z najdôležitejších vecí) a obsahujú veľa zdraviu prospešných látok.




Málokto však vie, že medzi afrodiaziaká patrí aj špargľa, zeler, ďatle, banány a aj káva. Tá má najsilnejšie účinky ohľadne chuti na sex najmä na mužov, ktorí kávu nepijú pravidelne. Ďalším z nich je avokádo. „ O avokáde už starí Aztékovia tvrdili, že patrí medzi afrodiziaká. Volali ho Ahuacuatl, čo v preklade znamená - semenníkový strom. Rozprávka z knihy Tisíc a jedna noc rozpráva príbeh obchodníka, ktorý bol bezdetný 40 rokov a jeho plodnosť sa prejavila až po zjedení koriandru ," prezradil Roman Kukumberg. A aký sú jeho top tipy? „ Ideálne je zájsť si na skvelé jedlo s partnerom a nechať sa unášať atmosférou. Plody mora, sushi alebo čerstvé ustrice, k tomu champagne extra dry v kvalitnom podniku s dobrou obsluhou a príjemnou atmosférou, to rozhorí každé srdce. " Prebuďte aj vy svoju túžbu v sushi reštaurácii EDO-KIN v Bory Mall a určite neoľutujete!