Na čom sa ideme hrať?

Herné konzoly alebo počítač? Od ceny a výkonu až po dostupnosť hier a dlhodobú hodnotu. Je veľa aspektov, ktoré by ste mali pri výbere zvážiť. Pokiaľ ide o cenu, konzoly sú často považované za dostupnejšiu možnosť. Začiatočnícke modely ako Xbox Series S alebo PlayStation 5 sa pohybujú okolo 300-450 eur, zatiaľ čo herný počítač môže stáť od 800 eur a viac, v závislosti od konfigurácie. 

Dôležité však je, že počítač môže slúžiť aj na iné účely. Využije ho celá rodina, či už na prácu alebo štúdium, čo môže ospravedlniť vyššiu investíciu. Výkon je ďalším kľúčovým faktorom. Herné počítače sú často výkonnejšie, s lepšou grafikou a rýchlejším načítaním hier. Ak však preferujete jednoduchosť, konzoly sú optimalizované pre hranie a ponúkajú stabilný výkon s menšou potrebou technických úprav.

Ďalšou populárnou hernou konzolou je Nintendo. To je skvelé pre rodiny a ľudí, ktorí hľadajú zábavu bez veľkých komplikácií. Zahráte si na nej jednoduché hry ako Super Mario, Zelda a Pokémon. Cenovo je dostupnejšie ako konzoly PlayStation alebo Xbox, ale ponúka užší výber hier ako iné platformy.

Predajňa Brloh

Zvážte, ktorá platforma ponúka lepšiu hodnotu v dlhodobom horizonte. Počítač si môžete vylepšovať a vydrží dlhšie, zatiaľ čo konzoly vychádzajú v nových generáciách každých pár rokov.

Nie každú hru si zahráte všade

Ak sa rozhodujete medzi hernou konzolou a počítačom, jednou z kľúčových vecí, na ktoré by ste nemali zabudnúť, je kompatibilita hier. Nie všetky hry sú dostupné na všetkých platformách. Predstavte si, že ste veľkým fanúšikom Spider-Mana a chcete si zahrať najnovšiu hru Marvel's Spider-Man 2. Ak si kúpite Xbox alebo herný počítač, budete sklamaní, pretože táto hra je exkluzívna len pre PlayStation. Naopak, niektoré hry sú dostupné len na PC a nie na konzolách.

Pred nákupom si zvážte, aké hry chcete hrať a kde sú dostupné. Možno to bude rozhodujúci faktor, ktorý vám pomôže urobiť tú správnu voľbu. Ak si stále neviete rady, radi vám poradia skúsení experti v predajniach Brloh a PlayGoSmart.

Zasadnite ku hrám aj vy

Máte pocit, že vaša ratolesť trávi hrami priveľa času? Rodičia sa často cítia odlúčení, ak ich ratolesti trávia aj niekoľko hodín denne hraním hier. Čo tak urobiť z hrania rodinnú aktivitu? Pridajte sa k deťom niekedy aj vy, zahrajte sa spolu a môžete tak stráviť čas spoločnou zábavou. Aj keď sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať, hry vedia byť zaujímavým spôsobom na utužovanie rodinných vzťahov. Deti ocenia to, že sa snažíte nahliadnuť do ich sveta a určte vám radi ukážu ich obľúbené hry.  

Predajňa PlayGoSmart

Aké hry letia?

Chceli by ste potešiť vášho malého hráča novou hrou alebo prekvapiť a priniesť hru pre celú rodinu? Tu je niekoľko tipov na hry, ktorými určite neurobíte krok vedľa.

  • FC24: Tento futbalový simulátor (predtým s názvom FIFA) je jedným z najpopulárnejších športových titulov a je ideálny pre tínedžerov, ktorí sú fanúšikmi futbalu, ale aj pre celú rodinu. Je dostupný na viacerých platformách vrátane počítača, PlayStation a Xbox. 
  • NHL 2024: Ak preferujete ľadový hokej pred futbalom, táto hra bude skvelý výber. Taktiež je dostupná na viacerých platformách.
  • Racing hry: Pre fanúšikov rýchlych áut sú tu rôzne racingové hry ako Forza Horizon alebo Gran Turismo.
  • Hogwarts Legacy: Jasná voľba pre fanúšikov Harryho Pottera. Je ideálna pre mladších hráčov a tínedžerov, ale aj pre celú rodinu. Ponúka jedinečný pohľad na svet čarodejníkov a je dostupná na viacerých platformách.
  • Crash Bandicoot: Táto klasika je skvelá pre mladších hráčov aj celú rodinu a ponúka hodiny zábavy.
  • Just Dance: Táto pohybová hra je skvelá naozaj pre každého. Môžete si zatancovať na svoje obľúbené hity a zároveň sa aj trochu pohybovať. Je to zaujímavý spôsob, ako spojiť zábavu a cvičenie.
  • Športové simulátory: Okrem tradičných športových hier ako FC a NHL sú tu aj rôzne športové simulátory, ktoré zabavia všetkých členov rodiny. Napríklad golfové hry alebo tenis, v ktorom si môžete zasúťažiť proti sebe.

Predajňa Brloh