Dovezené z Alžírska

shutterstock_1454634674.jpg

Osviežiť a povzbudiť! To je úlohou nápoja Mazagran už od prvej polovice 19.storočia, keď si ho počas bojov vo vysokých teplotách obľúbilivojaci v Alžírsku. Jeho domáca príprava vám zaberie iba 5 minút. A čo sa týka ingrediencií...je pravdepodobné, že už teraz okupujú váš kuchynský priestor.

*Platí pri ňom však jednodôležitépravidlo: predsudky voči spojeniu ingrediencií nechajtena konci tohto riadku

Káva – výber kávového základu je individuálnou voľbou: 1 espresso, 1dcl filtrovanej kávy či cold brew. Jediným odporúčaním je teplota, ktorá by nemala byť vyššia ako izbová.

1dcl pomarančového džúsu

½ dcl citrónovej šťavy

1ČL medu

kocky ľadu

Ingrediencie dáme do nádoby a poriadne zamiešame. Odporúča sa využiť shaker alebo mixér. Servírujeme vo vysokých pohároch napoly naplnených ľadom.

TIP: ľadové kocky nemusia byť iba z vody, pre výraznejšiu kávovú chuť si môžete zamraziť kávu.

Legendy francúzskych revolucionárov tvrdia,že si tento kofeínový nápoj viete veľmi jednoducho premeniť na drink, stačí vám iba pár kvapôčok dobrého rumu! Tak nazdravie!

Zelená rýchlym a zdravým raňajkám

shutterstock_380369794.jpg

Smoothie alias ideálne letné raňajky! Krása tohto nápoja spočíva nielen v nenáročnosti jeho prípravy, ale aj v množstve vitamínov, ktoré obsahuje. Okrem výživových hodnôt je taktiež nakopávačom našej energie. Pri príprave tohto tekutého pokrmu sa medze fantázii nekladú, niektoré chute však netreba kombinovať. Jeden tip na zelené smoothie máme pre vás aj my:

½ avokáda

1 hrnček baby špenátu

1 banán

¼ mango alebo ananás

1 ČL matcha prášku

1 hrnček nesladeného ryžového mlieka (alebo iného podľa chuti)

Všetko spolu zmixujeme a vychutnávame.

Jednoducho a ovocne

shutterstock_1727360809.jpg

Ak vás nebavia limonády, ktoré začínajú a končia pri ovocnom sirupe zaliatom vodou, tieto jednoduché kombinácie plné ovocia si určite obľúbite. Stačí, ak ingrediencie roztočíte pod vrtuľkou mixéra.

Bude favorit vášho leta spojenie marhúľ, mäty a perlivej vody? Alebo si vaše chute podmaní malináda z mrazených malín a bazalky?

V jednoduchosti je nielen krása, ale v tomto prípade aj chuť!

Melón = leto na päť písmen

Oslávte leto s Melónovým Frosé! Prvým dôležitým krokom je naliať ružové víno do nádobiek na ľad a nechať cez noc zamraziť. Červený melón, limetovú šťavu a „roséčkový"  ľad rozmixujeme. Okraj pohárov potrieme limetou a následne ponoríme do soli. Do takto pripravených pohárov vlejeme Frosé, ozdobíme limetou a stonkou rozmarínu. Voilá, hviezda vašich letných večierkov je na stole.

Na 4 drinky budete potrebovať:

750 ml ružového vína

3 hrnčeky nakrájaného melóna

2 PL limetovej šťavy

1 – 4 PL medu (závisí od úrovne sladkých jazýčkov)

Stonky rozmarínu a limety na dozdobenie

shutterstock_1928114408.jpg

Must have pri týchto receptoch je mixér a shaker. Ak vo vašej domácnosti tento doplnok chýba, radi vám s výberom kuchynských pomocníkov pomôžu v predajniach ETA alebo NAY v Bory Mall. Nezabúdajte, že jedia a pijú taktiež oči, a vyberte si z ponuky atraktívnych pohárov v prevádzkach Tedi, ORION alebo Tescoma.