Volanie divočiny 

Vybehnite do prírody a načerpajte energiu. Prechádzku si môžete spestriť napríklad zbieraním rastlín, ktoré doma spracujete do vlastného herbára. Akčnejšie typy by nemali vynechať jazdu na bicykli či korčuliach a horúce letné mesiace si bezpochyby vynútia osvieženie pri vode. Vedeli ste, že Bratislava a jej okolie disponuje viac ako tridsiatimi vodnými plochami? Jazerá, ramená riek, kúpaliská alebo aquaparky pre náročnejšie vodné živly, stačí si len vybrať. Ak počasie náhodou nepraje, odporúčame bazénový komplex zahrňujúci plavecký, relaxačný a detský bazén, ktorý sa nachádza aj v Bory Mall, v klube Golem.

shutterstock_466149698.jpg

Nezabúdajte, nech sa už rozhodnete pre akúkoľvek aktivitu v prírode, dbajte na správnu športovú výbavu a doplnky, ktoré nájdete aj v obchodoch Bory Mall: A3 Sport, Alpine Pro, Intersport, Outdoor Guide, Sportisimo, Sports Direct.

Pamätajte, neexistuje zlé počasie, iba zlé oblečenie.

Užite si to v kuchyni! 

Staré mamy, otcovia, spomínate si na svoje obľúbené jedlo z detstva? Čo myslíte, pochutnali by si na ňom aj vaše vnúčatá? Vyskúšajte ich jazýčky, pustite sa do prípravy a zapojte aj deti. Zaujímavé doplnky a pomôcky do kuchyne nájdete napríklad v predajniach Tescoma alebo Pepco v Bory Mall.

Svetová kuchyňa ponúka veľa neprebádaných možností a receptov. To znamená, že máte šancu naučiť sa niečo nové a najmä spoločne. Pre inšpiráciu vám budú nápomocné kuchárky z rôznych kútov zeme. Širokým výberom vás potešia v kníhkupectve Panta Rhei.

Nechajte tradície prejsť kuchyňou a podeľte sa s ďalšou generáciou o „tajný" rodinný recept. Čože? Žiadny nemáte? V tom prípade je načase jeden vytvoriť.

shutterstock_1660524784.jpg

Špeciálne ingrediencie na svoje recepty nájdete v obchodoch Biopark a Starý Otec.

Dobrodružstvá v záhrade

Ste prarodičom malého dobrodruha? Zbaľte stan a hor sa na záhradu! Pre lepší zážitok doplňte základnú výbavu o spací vak pre deti, poprípade fusak, karimatku a vankúšik pod hlavu. Majte na pamäti, že teplotné rozdiely v stane počas dňa a noci môžu byť veľké aj cez letné mesiace. Po absolvovaní niekoľkých nocí sa možno odhodláte aj na spoločný ozajstný kemping!

Na stanovačku vás pripravíme aj v Bory Mall v predajniach Alpine Pro, Outdoor guide, Intersport, Trapper, Sportisimo

shutterstock_1075088828.jpg

V záhrade ešte ostaneme a čo-to si tam zasadíme. Čo zasadíme, vypestujeme. A čo vypestujeme, spotrebujeme. Predveďte vnúčatám základy záhradkárčenia. Nie nadarmo sa hovorí, čo sa za mlada naučíš… A predsa, nič nenahradí chuť ovocia a zeleniny, vypestovaných vlastnými rukami.

Rozkošnou tradíciou je aj zasadenie stromu, ktorý rastie spolu s dieťaťom.

Šikovné ruky a bystrý um 

Prineste deti k umeniu a remeslu. Buďte kreatívni. Upcyklujte staré oblečenie, vytvorte si šialené a jedinečné kostýmy. Namaľujte obraz na plátno, ktorý vám bude pripomínať spoločne strávené chvíle. Správne prostriedky pre svoje umelecké diela nájdete napríklad v Panta Rhei a papiernictve Ševt.

Klasické stolové hry doplňte o logické skladačky, stavebnice a puzzle, rozvíjajúce kognitívne schopnosti malých aj veľkých. Hľadajte ich v obchodoch Albi, Alltoys, Dráčik a Vnímavé deti. 

Hrou na hudobný nástroj nielenže porazíte nudu, ale zlepšíte motorické schopnosti a koncentráciu dieťaťa. Je dokonca preukázané, že hudbou sa učíte trpezlivosti, disciplíne a vytrvalosti. Napokon, s hudbou nie je nikdy priskoro či neskoro začínať, čo znamená len jedno! Nové spoločné hobby. S nástrojmi vám to predvedú a do hudobného sveta vás uvedú v prevádzke Muziker v Bory Mall.

shutterstock_1133168795.jpg

Deti just wanna have fun

Rátame s možnosťou, keď si od malých pokladov potrebujete jednoducho oddýchnuť. Pre vás pauza, pre ne zábava s rovesníkmi - Time out, detský kútik v areáli Bory Mall. Nevynechajte ani 5D Kino, prekvapí všetky vaše zmysly.

Prajeme vám krásne a zážitkami nabité prázdniny!