Krajina slnka a pikantnej chuti

Hľadáte širokú škálu zaujímavých ingrediencií, ktoré sú dokonalo zladené? Lákajú vás pikantné chute? V tom prípade musíte zavítať do Mexika a spoznať jedinečné tacos či burritos. Tacos sú tortilly plnené mäsom, fazuľou, zeleninou, salsou a guacamole. Táto kombinácia má fanúšikov po celom svete a niet sa čomu čudovať. Pripraviť ich zvládnete dokonca aj vy doma.

Po slanom musí prísť aj sladké. Za typický dezert je považovaný tres leches cake. Sladká pochúťka sa skladá z piškótového cesta, ktoré je nasiaknuté mliekom, smotanou a sladeným kondenzovaným mliekom. Na cesto sa doplní šľahačka a mexický dezert je hotový.

Chuťami mexickej kuchyne vás najlepšie prevedú práve v Los Capolitos v Bory Mall. My už sme ochutnali a toto tradičné Mexiko jednoducho musíte zažiť.

Los Capolitos 

Exotika korenia a vôní

Bohaté tradície, nekonečné množstvo korenín či jedinečných byliniek. Viete, o akej krajine hovoríme? Presne tak, indickú kuchyňu si vychutná každý poriadny gurmán. Typickým jedlom pre Indiu je khichdi. Pripravuje sa z ryže a šošovice. Medzi klasiky indickej kuchyne patria taktiež tikka masala alebo butter chicken, ku ktorým neodmysliteľne patrí naan – tradičný plochý chlieb.

Zažiť pravú Indiu, znamená ochutnať aj tradičné dezerty. Gulab Jamun sú šťavnaté vyprážané guličky pripravené z tvarohu, múky a mlieka. Výrazná chuť je podčiarknutá sladkým sirupom.

Kto chce zažiť Indiu, môže prísť do Satyam v Bory Mall. Perfektne vyladené chute a veľké porcie zasýtia každého.

Satyam indická kuchyňa 

Surfovanie na vlnách čerstvosti

Okrem slnka, mora a pláží prináša Havaj aj skutočne lahodnú kuchyňu, ktorá odráža rozmanitosť kultúr a etník. Za typické jedlo sa považuje poke, ktoré sa dostalo aj k nám na Slovensko. Kombinácia čerstvých rýb nakrájaných na kúsky s avokádom, sójovou omáčkou a sezamovými semienkami sú havajská pochúťka. Svoje vám o tom vedia povedať aj v Poké Bistro v Bory Mall. Ak ste dostali chuť na niečo svieže a exotické, viete, kam ísť.

Medzi exotické sladké dobroty Havaja patrí haupia. Výnimočný kokosový puding si môžete vychutnať samostatne alebo ako súčasť iných dezertov.

Šťavnatosť a aróma v každom jedle

Každá svetová kuchyňa odráža kultúru a jedinečnosť daného národa. Ak máte chuť na orientálne jedlá, vyskúšajte tureckú kuchyňu. Turecko je charakteristické výraznými koreninami a jedinečnými spôsobmi prípravy jedál. Za typický sa považuje kebab, ktorý má skutočne ďalekú históriu. Zmienky o grilovanom mäse na mečoch vojakov pochádzajú z roku 1377.

Sladká bodka v podaní Turecka je jednoznačne baklava. Vrstvy jemného cesta preložené orechmi a medom sú skutočným rajom pre chuťové poháriky.

Čo by to bolo za poobedie v Bory Mall bez tureckej klasiky? V Turkish Foods nájdete výber toho najlepšieho, čo orientálna kuchyňa ponúka.

Karneval, hudba, tanec a rozmanité jedlá

Akú krajinu si predstavíte pod takouto kombináciou? Brazília je perfektným spojením rozmanitosti a jedinečnosti. Na brazílsku kuchyňu mala značný vplyv portugalská, africká a domorodá kultúra. Jedným z typických jedál je feijoada. Hustá a sýta fazuľová polievka je pripravená z bravčového mäsa, slaniny, sušeného mäsa, fazule a korenia. Podáva sa s ryžou alebo zemiakovou kašou nielen počas slávností, ale aj sviatkov, víkendov a pri spoločných rodinných obedoch.

Aký sladký dezert obľubujú Brazílčania? Jednoznačne tradičnými brigadieros. Malé čokoládové guľôčky sú vyrobené z kondenzovaného mlieka, kakaového prášku a masla. Toto sladké potešenie nájdete na každej oslave.

Nedalo nám to, museli sme sa spýtať

Zaujímalo nás, aké kuchyne obľubujú naši kolegovia. Čo myslíte, zvolia radšej slovenskú klasiku alebo zahraničie?

„Ja som veľký fanúšik Talianska. Cestoviny, pizza a dobré tiramisu sú u mňa vždy na prvom mieste. Veľa ľudí má rado aj grécku kuchyňu, k tej som si však zatiaľ cestu nenašla,“ objasnila nám svoje preferencie Timea. Zároveň však prezradila, že nepohrdne ani kvalitnou Áziou či Mexikom.

U Daniela vyhráva jasná Ázia: „Mám rád naozaj všetko. Či už je to čínska alebo vietnamská kuchyňa, doprajem si poriadnu porciu. Nemám problém aj s Mexikom, ale tam si vyberám len konkrétne jedlá.“

„Určite si rada doprajem Mexiko,“ vysvetľuje Valentína. Medzi svoje obľúbené jedlá radí aj poke a thajské dobroty. Keď dostane chuť, doprajú si spolu s priateľom aj ďalšie ázijské špeciality.

Adam vie, čo je dobré: „Moc mi na tom nezáleží. Hlavné je, že som najedený. Ale keď už si musím vybrať niečo špecifickejšie, volím Indiu, Mexiku a Japonsko. V poslednej dobe som začal objavovať aj chute severských krajín.“


EDO-KIN SUSHI & TEMPURA BAR

Chute celého sveta

Vedeli ste, že exotické chute objavíte aj v Bory Mall? Príďte ochutnať pestrosť Mexika, Talianska, Indie, ale aj jedinečnosť Slovenska práve k nám. Čo tak vyskúšať toto leto spoznať čo najviac exotických dobrôt? My vám s tým pomôžeme.

Navštívte Los Capolitos, Pho, Satyam alebo Turkish Foods a vychutnajte si skvelý obed či večeru. U nás si môžete naplánovať rande či pohodový deň s deťmi.

Navyše počas leta prebiehajú ochutnávky vybraných gastro prevádzok v Bory Mall, ktoré si nenechajte ujsť.

Tešíme sa na vás.