Dá sa to aj bez papiera

Látkové balenie darčekov, známe ako Furoshiki, je umenie a tradícia, ktorá pochádza z Japonska.

Postupne si získava popularitu po celom svete ako kreatívna a ekologická alternatíva k tradičnému baliacemu papieru. Stačí vymeniť papier za kus látky a ďalej sa kreativite medze nekladú. 

Použiť môžete kúsky látky, ktoré sa vám povaľujú doma. Pre ešte zaujímavejší efekt darčeky zabaľte napríklad do látkovej šatky a máte tak balenie a ďalší pekný darček v jednom.

Keď papier, tak originálny

Vynikajúci spôsob, ako pridať darčekom osobný a jedinečný charakter. Vyskúšajte ručne maľovaný alebo potlačený papier. Táto metóda umožňuje premeniť obyčajný baliaci papier na umelecké dielo, ktoré môže byť takmer rovnako vzrušujúce ako samotný darček.

Táto metóda je tiež skvelým spôsobom, ako recyklovať starý papier alebo použiť zvyšky papiera, čím prispievate k udržateľnosti.

Použiť môžete napríklad gumové alebo drevené pečiatky s rôznymi motívmi. Originálnou voľbou sú aj vlastnoručne vyrobené pečiatky zo zemiakov.

Ak máte umelecké sklony, namaľujte na papier vlastné vzory alebo obrázky.

Trik, s ktorým už žiaden papier nebude malý

Určite ste už niekedy zažili situáciu, keď ste mali k dispozícii kúsok baliaceho papiera, ktorý sa na prvý pohľad zdal byť príliš malý na zabalenie vášho darčeka. Našťastie existuje jednoduchý trik, ktorý vám môže pomôcť využiť aj tento príliš malý kus papiera.

Kľúčom je otočiť darček diagonálne. Tento jednoduchý manéver vám umožní efektívnejšie využiť dostupný priestor a darček tak krásne zabalíte.

Ideálny darček aj bez balenia

Ak sa vám nechce tráviť čas balením darčekov alebo hľadáte rýchle a praktické riešenie pre vaše darčekové dilemy, Darčeková karta Bory Mall bude ideálnou voľbou.

Ponúka nielen pohodlie a flexibilitu pre obdarovaného, ale prichádza aj s vlastným atraktívnym obalom, takže nemusíte strácať čas balením. Darčekovú kartu Bory Mall kúpite na našom webe alebo v Infostánku

Môžete si tak byť istí, že vaši blízki dostanú presne to, čo si prajú a vy sa vyhnete stresu a námahám spojeným s výberom a balením darčekov.

Výbava na balenie u nás

Ak si chcete darčeky predsa len zabaliť klasicky, široký výber všetkého, čo môžete na balenie potrebovať nájdete napríklad v predajniach Tedi, Albi či Pepco. Papiere, pásky a stuhy nájdete aj v papiernictvach Titi a Ševt. V predajni dm drogerie môžete tiež využiť ich ponuku darčekových tašiek, ktorú dostanete k nákupu zdarma.