Čo je Black Friday?

Čiernym piatkom pomenúvame deň, kedy väčšina obchodov ponúka svojim zákazníkom výhodné nákupné zľavyV súčasnosti tento pojem nezahŕňa len jeden deňVybrané obchody a nákupné centrá majú akcie aj počas celého týždňa. 

Kde a ako vznikol Black Friday? 

Pôvodne nemá pojem čierny piatok žiadny súvis s nakupovaním. Výraz začali využívať policajti vo Philadelphii v 60. rokoch. Slúžil ako pomenovanie hustej premávky, ktorá sa tvorila po  Dni vďakyvzdania. Aktuálne slúži na označenie predvianočných zliav. 

Kedy začína Black Friday? 

Rok 2022 prináša so sebou Black Friday v piatok 25. novembra. Zľavy využijete u niektorých predajcov aj skôr. Výhodné nákupy môžete realizovať až do pondelka, ktorý nesie pomenovanie Cyber Monday. 

5 tipov, ako si zorganizovať čierny piatok 

Vytvorte si nákupný zoznam

Máte už premyslené, čo potrebujete kúpiť alebo doplniť? Či už sa jedná o kozmetiku, drogériu, zimné oblečenie a obuv alebo knihy a elektroniku, vytvorte si praktický zoznam, s ktorým využijete Black Friday efektívne a vo váš prospech. Vďaka zoznamu nakúpite veci, ktoré následne aj reálne využijete.  

Získajte prehľad o zľavách 

Predajcovia uverejňujú ponuky so zľavami v predstihu. Pozrite si aktuálny prehľad na Bory Mall, aby ste vedeli, aké zľavy u nás nájdete. Ak máte cestu okolo, neváhajte sa presvedčiť na vlastné oči. 

Stanovte si budget 

Na základe vášho nákupného zoznamu si vytvorte budget, ktorý bude vašim skvelým pomocníkom. Nemusíte sa ho striktne držať. Slúži hlavne pre vás, aby ste boli v obraze, koľko plánujete minúť na nákup. 

Nečakajte na piatok 

Vedeli ste, že mnoho predajcov ponúka zľavy už skôr? Navštívte napríklad predajne DeichmannPreSpánok alebo ETA. Nebudete sa tak musieť báť, že tovar bude vypredaný počas zľavového víkendu. 

Prepojte výhodné zľavy s Vianocami 

Najlepší spôsob, ako vyťažiť z Black Friday čo najviac, je využiť tento deň, prípadne víkend, na nákup vianočných darčekov. Nielenže ušetríte peniaze, ale aj čas. Ak si všetko potrebné nakúpite už teraz, zvyšok októbra a decembra budete môcť tráviť pokojným vianočným ozdobovaním vašich domácností.  

Aké vianočné darčeky sa oplatí kúpiť počas Black Friday? 

Máte všetko premyslené a naplánované? Ak aj nie, my vám prinášame prehľad vecí, ktoré sa počas Black Friday oplatia kúpiť. Vyhnete sa tak stresovému nakupovaniu 23. decembra. 

Notebooky, smartfóny a príslušenstvo 

Práca, škola alebo zábava – technológie sú dnes neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Ak už teraz viete, že plánujete ich nákup pod stromček, využite zľavy počas Black Friday. V predajniach NAY alebo iSTYLE nájdete výber toho najlepšieho. 

Módne outfity pre každého 

Máte už premyslený outfit na silvestrovskú párty? Alebo potrebujete doplniť teplé kúsky do vášho šatníka? Nezabudnite na čiapky, šály, rukavice a ponožky, ktoré sú vianočnou klasikou. Príležitosť nakúpiť výhodne ponúkajú Desigual, MOHITO, Reserved a mnohí ďalší. Outfit doplňte štýlovou kabelkou z Lara Bags. 

Doprajte si krásnu starostlivosť 

Parfumy, pleťová a telová kozmetika, make-up, a to všetko dokonca aj vianočne zabalené. Či už je to pre vás, alebo chcete potešiť niekoho z vašich blízkych, voňavý a praktický darček urobí radosť každému. DouglasPupa MilanoYves Rocher alebo Manufaktura – tu všade vám s výberom zaručene poradia. 

Športové Vianoce sú jasná voľba 

Máte doma nadšencov športu? V tom prípade bude mať návšteva Bory Mall zaručený úspech. V predajniach Outdoor GuideFitplusAlpine Pro alebo 
Sportisimo nájdete širokú ponuku príslušenstvaoblečenia a obuvi pre šport. 

Radosť pre najmenších 

Čo by to boli za Vianoce, keby nepotešíme našich najmenších? Najlepší spôsob, ako vyčarovať veselé úsmevy pod vianočných stromčekom sú zaručene hračky. Navštívte AlltoysLittle One alebo Vnímavé Deti. 


Výhodná darčeková karta

Ak si výberom darčeka nie ste istí, využite našu darčekovú kartu Bory Mall, s ktorou nakúpite v rôznych predajniach podľa vlastného uváženia. 

Veríme, že so všetkými tipmi si užijete Black Friday naplno. a vaše vianočné nákupy zvládnete s nadhľadom.

Tešíme sa na vás v Bory Mall