Všetci veríme a dúfame, že časy zatvorených kinosál sú za nami a priaznivejšej budúcnosti napovedajú aj bohaté a pestré programy obľúbených multiplexov. Z ponuky animovaných snímok vytŕčalo pokračovanie vydareného Spievaj z roku 2016 a môj deficit kinozážitkov bolo potrebné zredukovať.

Po udalostiach prvého dielu sa Buster Moon a jeho skupinka talentovaných vyvrheľov vydajú do mekky šoubiznisu v Redshore City, aby prerazili ešte vo väčšom štýle. Rozhodnú sa dať dohromady ten najveľkolepejší sci-fi muzikál v histórii. Ohúriť musia nielen publikum, ale aj náročného producenta, ktorý vie zaistiť svetlú budúcnosť ich novej show. Aby sa im to podarilo, musia z dôchodku vytiahnuť niekdajšiu rockovú hviezdu a upútať na seba pozornosť celého zábavného priemyslu. Budú úspešní alebo pôjde o prepadák, aký ešte Redshore City nezažilo?

Unknown-2

Štúdio Illumination možno ťahá za kratší koniec oproti gigantom ako Pixar či Walt Disney Animation, no napriek tomu sa im podarilo priniesť na svet vydarené kúsky ako Ja, zloduch, Mimoni, Tajný život maznáčikov a Spievaj. Pokračovanie hudobného animáku opäť stavilo na talentované obsadenie hlasov sympatických zvieracích hrdinov, či už v originálnom, alebo slovenskom znení. Tvorcovia rovnako šikovne využili aj plejádu populárnych piesní, ktorým roztomilí protagonisti dodali svieži šmrnc. Obzvlášť príjemne ma prekvapilo spracovanie hitov od kapely U2 a obsadenie jej lídra, Bona, do úlohy vyslúženého rockera, bielosrstého leva Claya Callowaya. Nesmrteľné piesne si takýmto spôsobom získajú nových priaznivcov v mladších generáciách, no zároveň potešia aj ich rodičov.

Príbeh animáku Spievaj 2 efektívne využil osvedčené šablóny, ktoré sme mnohokrát videli u rôznych predchodcov. Načo však zbytočne meniť niečo, čo funguje. Jediným nepotrebným aspektom deja filmu bolo priblíženie biznis rozhodovania a firemnej mašinérie za kreatívnou tvorbou umelcov. Spomínaná časť úplne unikne detskej pozornosti a dospelé publikum ju v dostatočnej miere a obdobnej podobe prežíva v skutočnom svete. Veľkolepé a vydarené hudobné finále však zažehná všetky chmáry a rozozvučí emóciami všetkých divákov.

Unknown-3

Samotná animácia možno nedosahuje kvalitu konkurenčných štúdií, no rozhodne upúta pozornosť mladších divákov, hlavne pestrofarebné finále naprieč rôznymi kulisami a kozmickými svetmi. Ak teda hľadáte dôvod na návštevu kina so svojimi ratolesťami alebo len príjemne strávený čas pred strieborným plátnom, Spievaj 2 je ideálnym kandidátom. Doprajte si však tú najkvalitnejšiu kinosálu a krištáľový zvuk. Oboje nájdete v CINEMAX Bory Mall. Neváhajte a bežte si užiť vydarenú hudobnú nádielku so Spievaj 2. Zdroj foto: CINEMAX