1. Digitální fotografie - Krok za krokem k profesionální fotografii

Scott Kelby

Užívate si viac byť za objektívom ako pred ním? V tom prípade by ste si mali rozhodne prečítať knihu o digitálnej fotografii. Autor Scott Kelby vám prináša množstvo praktických tipov z oblasti objektívov. Naučte sa robiť profesionálne fotky, ktoré budú perfektné nielen pre váš Instagram.

Panta Rhei

2. Malování akrylem pro každého

Adam Markiewicz

Maľovanie akrylovými farbami sa dnes teší veľkej obľube. Naučiť sa techniku, miešanie farieb a tie najlepšie tipy nie je vôbec náročné. Prečítajte si praktický súhrn a staňte sa umelcom či umelkyňou. Tento spôsob sebarealizácie je zároveň aj perfektným relaxom.

3. Zápisník běžkyně

Jana LeBlanc, Martina Pavlová

Plánujete odbehnúť svoj prvý kilometer alebo maratón? Potom si určite musíte prečítať tento zápisník, ktorý vám prezradí 200 dôležitých tipov o technike, motivácii a zdraví. Svoje bežecké úspechy si môžete zaznačiť do denníka, ktorý vám pomôže dosahovať vaše ciele.

4. EKO šití

Debbie Shore

Ako žiť ešte viac ekologicky? Čo tak si ušiť vlastné darčekové balíčky, tašku na plece či odličovacie tampóny? Táto skvelá a praktická príručka vám jednoducho ukáže, ako si ušiť 25 výrobkov, ktoré využijete kedykoľvek počas dňa. Pripravte si ihlu a niť, bude to originálne!

Panta Rhei

5. Upcycling - ze starého nové

Max McMurdo

Vedeli ste, že staré kreslo alebo rebrík nemusíte automaticky vyhodiť? Rovnako, ako aj zo starého oblečenia viete urobiť nové, tak aj starému nábytku môžete vdýchnuť život pomocou upcyklovania. Prečítajte si príručku, ktorá vás prevedie svetom dizajnu, brúsenia, voskovania a farieb.

6. Tvoříme pro děti

Monika Brýdová

Ako najlepšie podporiť rozvoj kreativity vašich detí? Skvelým spôsobom môže byť práve tvorenie vlastných hračiek. Do prípravy sa pustite pokojne aj s vašimi deťmi. Doprajte si zábavné a kreatívne poobedie.

7. Manga - krok za krokem

Gecko Keck

Zaujímate sa o japonské komiksy? Baví vás napínavý dej a jedinečné ilustrácie? Kniha Manga – krok za krokem vás prehľadne naučí, ako kresliť manga obrázky. Spoznajte pomocou lekcií štruktúru postáv, proporcie, oblečenie a pózy. Ak ste fanúšik kreslenia a Mangy, táto kniha je absolútny must-have.

Panta Rhei

8. Ako hrať šach

Claire Summerscale

V dnešnej uponáhľanej dobe je hra, pri ktorej musíte skutočne zastaviť a rozmýšľať, považovaná za relax. Ponorte sa do sveta figúrok, taktík či stratégií a rozšírte svoje zručnosti o šachové umenie. Táto kniha je perfektným sprievodcom pre začiatočníka, ale aj pre skúseného šachistu, ktorý chce posunúť svoju hru na novú úroveň.

9. Včelařství obrazový průvodce

David Cramp

Včelárstvo je oblasť, pre ktorú musíte byť skutočne odhodlaný. Starostlivosť o včely nie je jednoduchá, ale prináša tú najsladšiu odmenu. Tento bzučiaci svet so sebou prináša množstvo informácií, ktorými sa ešte pred kúpou prvého úľu musíte prelúskať. Ako sa o včely starať alebo ako sa vysporiadať s chorobami, škodcami či stratou matky? Prečítajte si včeliu príručku.

10. Velký průvodce karavanisty

Kolektív autorov

Voľnosť, sloboda či dobrodružstvo? Presne tak, hovoríme o zážitkoch, ktoré dnes vyhľadáva čoraz viac ľudí. Cestovanie s karavanom či vlastným obytným autom prináša so sebou množstvo výhod aj nevýhod. Viete, ako vyzerá legislatíva na cestách? A čo údržba a čistenie? Prečítajte si praktické rady pre karavanistov.

Panta Rhei

Našli ste knižnú inšpiráciu?

Rozmýšľate, že zapojíte do svojho života nové hobby? Navštívte kníhkupectvo Panta Rhei, kde vám s výberom knihy ochotne poradia. Nájdete tu množstvo inšpirácií na hobby a trávenie voľného času.

Tešíme sa na vás.