Cosmopolitan
Už v kultovom seriáli Sex v meste vedeli, čo je dobré. Cosmopolitan nikdy nesklame a tak dobre chutí! Pripravte si ho na Silvestra a vaše priateľky sa určite potešia. Budete potrebovať: 4 cl vodky 4 cl Cointeau (ovocný likér vyrábaný z kôry horkých a sladkých pomarančov) 2 cl brusnicového džúsu šťavu z limetky koktejlový pohár
Suroviny zmiešajte a premiešajte s drveným ľadom v šejkri. Na záver nápoj ozdobte kôrou z limetky.


Silvestrovský punč

Základom dobrého punču sú správne ingrediencie. Receptov na jeho prípravu je viac, my však na oslavu nového roka odporúčame tento:
½ červeného vína (Frankovka modrá) 1 pohár silného čierneho čaju 4 cl rumu (možno použiť aj iný alkohol, napríklad vodku)
100g trstinového cukru za hrsť malín citrónová kôra
Víno varíme spolu s cukrom a citrónovou kôrou. Keď začne vrieť, prilejeme rum spolu s čajom a prisypeme maliny. Citrónovú kôru vyberieme. Nápoj podávame horúci spolu s malinami.


Medové mojito s uhorkou
Máme však niečo aj pre tých, čo si strážia kalórie a na zdravom stravovaní si dajú záležať. Toto mojito si môžete dopriať aj bez výčitiek a chutiť bude rovnako dobre. Odľahčite si obľúbený nápoj o zbytočné cukry a začnite nový rok zdravšie! Potrebujete:

1 cl vodky 1,4 cl limetkovej šťavy 2 cl ľadového zeleného čaju 1 lyžicu medu 2 plátky šalátovej uhorky pár lístkov mäty

Zmiešajte všetko spolu, premiešajte v šejkri a nalejte so pohára s drveným ľadom a mätou. Na záver ozdobte limetkou a vychutnávajte si váš svieži drink.



Banánový koktejl
Aby ste však urobili radosť aj deťom, naučíme vás pripraviť sladkú banánovú pochúťku. Použite 250 ml kokosového mlieka, 1 banán, 30 g mandlí a trošku medu na dochutenie. Zmixujte a posypte postrúhanou čokoládu. Pohár ozdobte kolieskom banána alebo lístkom mäty.

Urobte vašich hosťom či najbližším radosť a užite si príjemné spoločné chvíle - veď ako na Nový rok, tak po celý rok.