Zo starého pyžama

Pásiky sú skvelý základ šašovského kostýmu. Tento vytvoríte zo starého pyžama a papierových ozdôb, ktoré kúpite napríklad aj v papiernictve Titi alebo predajni Ševt v Bory Mall.

clown-1.jpg Zdroj: Ohhappyday.com

Začnite typickým šašovským golierom. Na ten budete potrebovať jednu veľkú žltú papierovú dekoráciu typu rozetka, ktorej v zloženom stave odstrihnete stredový koniec. Zoberiete si pásik filcu alebo papiera a na neho nalepíte odstrihnutú rozetu. Roztiahnutím ozdoby vám vznikne perfektný golier. Podobný postup zopakujte s menšími papierovými rozetami, ktoré nasadíte na koniec rukávov.

papier-4.jpg Zdroj: Ohhappyday.com


Odstrihnuté zvyšky  z papierovej rozety použite na výrobu brmbolcov. Nožnicami ich nastrihnite do dvoch tretín na tenké pásiky. Nenastrihnutú spodnú časť zhrňte k sebe a oblepte lepiacou páskou a nastrihnutú naopak našuchorte. Vzniknú vám malé papierové brmbolce, ktoré nalepíte na pyžamo ako veľké gombíky. Potom už len pridajte červený nos spravený z penovej loptičky a červenú párty čiapku.
 

Pre dievčatá

Ak máte doma dievča, určite vám pomôže táto ženskejšia verzia klaunovského kostýmu, ktorú vyrobíte z bielych šiat s tylovou sukňou. Na ne lepiacou pištoľou nalepte farebné gombíky a rôznofarebné vlnené brmbolce. Na záver z červenej stuhy vyrobte šašovské traky a parádny kostým je na svete.

dievca-2.jpg Zdroj: Lostmom.org


Nezabudnite na topánky

Veselé topánky ku kostýmu klauna jednoznačne patria. Ak máte červené tenisky, stačí ak na vrch obojstrannou lepiacou páskou nalepíte jeden veľký brmbolec alebo penovú loptičku. Zbehnúť však môžete aj do kníhkupectva Panta Rhei v Bory Mall, kde v sekcii Creative nájdete malé flysové farebné gulôčky. Tými oblepte obyčajné biele cvičky. Môžete si byť istý, že takéto topánky vyčarujú každému veselý úsmev na tvári.

papuce-3.jpg

Zdroj: Libbie Summers


Milý doplnok

Niekedy stačí iba prúžkované tričko, ponožky a farebné traky, ktoré doplníte originálnou pokrývkou hlavy. Tú vytvoríte, keď z farebného filcu vystrihnete krúžky, ktoré nalepíte na guľatý klobúk. Za záver ešte doplňte farebnú stuhu.

pixla-5.jpg

Ak chcete svoju masku dotiahnuť do dokonalosti, nezabudnite ani na make up. Inšpirovať sa môžte týmto videom.


Príďte nám ukázať vašu masku klauna!

Už túto sobotu, 16. februára sa v Bory Mall uskutoční fantastický Magentový Cirkus. Tešiť sa môžete na vystúpenia chodúliarov, žonglérov, akrobatov ale aj na obľúbeného Sníčka Huga a kúzelníka Petra Šestáka. Nebude chýbať ani kohútik Ťuki a koncert Mira Jaroša. Navyše, kto príde v maske klauna môže súťažiť o množstvo atraktívnych cien! 


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.