shutterstock_769031299.jpg

Aké sú najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov?

Medzi najobľúbenejšími letnými destináciami aj tento rok vedie Grécko a jeho ostrovy ako Rhodos, Korfu, Kos, Zakynthos či Kréta. Ale rovnako aj menšie, menej komerčné ostrovčeky, ktoré ľudia vyhľadávajú kvôli menšiemu turistickému ruchu a väčšiemu súkromiu. Ďalej je to Španielsko so svojimi Baleárskymi a Kanárskymi ostrovmi, a taktiež Turecko, obľúbená Kalábria či Sicília. Chorvátsko naďalej zostáva favoritom pre dovolenkárov, ktorí sa rozhodnú cestovať vlastnou dopravou.V zimnej sezóne boli preferované Maldivy a Spojené arabské emiráty.

shutterstock_1426317407.jpg

Menia sa v posledných rokoch naše cestovateľské preferencieči štýl?

Ľudia sú stále zvedavejší, chcú vidieť nové krajiny, zažiť atmosféru na vlastnej koži, spoznať kultúru, ochutnať miestnu gastronómiu. Momentálnym vplyvom pandémieje cestovanie, samozrejme, do istej miery obmedzené najmä na krajiny Európy. Prioritou sa stáva zdravie abezpečnosť, ktoré boli v dobe pred pandémiu pomaly samozrejmosťou. Čoraz viac klientov vyhľadáva súkromnejšie ubytovanie alebo sa rozhodnú dovolenkovať na Slovensku.


Vyhľadávajú vaši zákazníci skôr oddychové alebo poznávacie dovolenky?

Niektorí klienti preferujú oddychové dovolenky v hotelových komplexoch, v ktorých majú k dispozícii kvalitný servis, výbornú gastronómiu, širokú ponuku wellness služieb, ako aj športových a zábavných aktivít koncentrovaných na jednom mieste. Takýto typ dovolenky je ideálny pre rodiny s deťmi alebo klientov, ktorí si chcú oddýchnuť od každodenných povinností a vychutnávať si relax. Potom sú tu klienti, ktorí radi objavujú okolie, cestujú na vlastnú päsť alebo využívajú fakultatívne výlety. Väčšinou sa stretávame s kombináciou oddychu a poznávacej dovolenky.


Kto najčastejšie využíva služby cestovnej kancelárie?

My ako cestovná kancelária vytvárame dovolenky na mieru šité pre našich klientov, zabezpečujeme komplexný servis okolo dovolenky. Samozrejmosťou je náš fundovaný tím travel expertov, ktorý disponuje vždy najaktuálnejšími informáciami a robí všetko preto, aby klientom zabezpečil vysnívanú dovolenku. Práve kvôli týmto službám využívajú naše služby klienti, ktorí sú zaneprázdnení alebo jednoducho radi proces okolo objednania dovolenky prenechajú na nás. Ďalšou kategóriou sú rodičia, ktorí si nechajú poradiť s výberom najvhodnejšej alternatívy rodinnej dovolenky. Všeobecne ponúkame služby kvalitných rakúskych a nemeckých tour operátorov s dlhoročne dobrou povesťou a to je to, čo mnohých klientov presvedčí k nákupu práve u nás.

V poslednom čase ľudia radi cestujú na vlastnú päsť. Aké sú výhody cestovania s cestovnou kanceláriou?

Odkedy je pandémia, ľudia začali viac preferovať služby cestovných kancelárií. Prvou výhodou je, že cestovná kancelária má veľmi dobrý prehľad o danej destinácii, o ubytovacích kapacitách, o možnostiach využitia voľného času v okolí, má vždy aktuálne a čerstvé informácie o podmienkach pre vycestovanie, čo je v momentálnej situácii kľúčové. Druhou výhodou je, že poskytuje komplexný balík služieb vrátane ubytovania, transferu, stravy, poistenia a iných doplnkových služieb, čo znižuje stres pri hľadaní dovolenky individuálne. Prácou cestovnej kancelárie je komunikovať s hoteliermi a dopravcami všetky vaše požiadavky, čím ušetrí váš čas a starosti.

Cestujú ľudia radi aj po Slovensku?

Určite áno. Na Slovensku máme množstvo krásnych miest, či už sú to naše hory, jazerá alebo kultúrne a historické pamiatky. Slovenskí dovolenkári radi objavujú aj našu krajinu, ktorá má napriek absencii mora naozaj čo ponúknuť.

shutterstock_218393560.jpg

Ktoré krajiny sú počas pandémie najbezpečnejšie a dá sa do nich cestovať najviac bezproblémovo?

Pandemická situácia sa neustále mení, takže nie je jednoduché na túto otázku odpovedať, ale medzi stabilne bezpečné dovolenkové destinácie patrí Grécko či Chorvátsko. Všetky európske letoviská robia maximum preto, aby mohli dovolenkárov privítať v bezpečnom prostredí. Vždy je však dôležité riadiť sa pokynmi a odporúčaniami MZV SR a cieľovej krajiny.

Dajú sa odhadnúť cestovateľské trendy na rok 2022?

Myslíme si, že medzi trendy budú patriť najmä priame spojenia z Viedne na Maldivy, veľa očakávame od Mexika, ktoré po 14 rokoch obnovuje priame letecké spojenie s Austrian Airlines z Viedne do Cancunu, na Maurícius, ako aj Spojených arabských emirátov.

Ak sa vám za letným dobrodružstvom práve zacnelo, svoju dovolenku s úsmevom si môžete pohodlne rezervovať v pobočke TUI ReiseCenter v Bory Mall.