Sviatok, ktorý majú mnohí z nás zafixovaný ako americký, pritom na tento kontinent priniesli írski prisťahovalci. Pôvodne sa ním oslavovali rôzne tajomné sily prírody. Dnes slúži najmä na odreagovanie a zábavu. Je to noc, kedy môžete ukázať svoju temnú stránku. Ako si ju užiť a čo vám nesmie tento halloween chýbať?


1. Dobrá nálada

Inšpirujte sa Mexikom! V tejto krajine sa Día de Muertos, teda Deň mŕtvych, oslavuje s radosťou. Je to noc plná zábavy, hodovania a tanca. Jedia sa lebky a kosti, samozrejme len v podobe koláčikov. Namiesto trúchlenia sa sviatok mení na veselú fiestu. Súčasťou sú aj morbídne kostýmy a bohatá výzdoba nielen príbytkov, ale aj hrobov, kam nosia zosnulým jedlo.

skull-1775697_1920.jpg

2. Poriadny makeup!

Bez toho to nejde! Čím hrozivejší, tým lepší. Použite farby na tvár, trblietka, veľa čiernej a krvavo červenej. Alebo naopak bielu a sivú, ak budete chcieť docieliť efekt zombíka. Strašidelnú ale aj uletenú masku na tvár si môžete vytvoriť aj pomocou mejkapu. Vytiahnite všetky farbičky, tiene na oči a nechajte sa inšpirovať týmto videom.

      

Ak vám chýbajú nejaké odtiene, zbehnite po ne do Fann Parfumérie v Bory Mall. Tú najlepšiu krv zasa zoženiete v obchode Partyland. Okrem toho tu nájdete aj kostýmy, farby na tvár a vlasy, a tiež tematickú výzdobu či už hľadáte prestieranie s upírmi, lebkové girlandy alebo krvavé poháre. 


3. Dočasné tetovačky

Určite ich poznáte od vašich detí. Aplikujú sa jednoduchým otlačením motívu na ruku pomocou navlhčenej hubky, alebo handričky. Tentokrát však namiesto milých detských motívov siahnite po niečom poriadne odvážnom. Dovoľte pavúkom rozliezť sa po vašom tele, rozrežte si jazvy alebo nechajte roztiecť kvapky krvi. Tetovačky vydržia pár dní, ale odstrániť ich môžete kedykoľvek chcete pomocou vatového tampónu namočeného v oleji.

         spider tattoo kolaz.jpg
        Zdroj: Martasteward.com


4. Strašidelné občerstvenie

Žiadna párty sa nezaobíde bez poriadneho občerstvenia! Ani tá halloweenska. Namiesto obyčajných obložených chlebíčkov skúste niečo tematické. Napríklad takéto odseknuté prsty vytvorené z obyčajných párkov! Stačí už len rohlík a trocha kečupu a dokonalá ilúzia je na svete. Už len zahryznúť sa!

Halloween-Bloody-Severed-Finger-Hot-Dogs-Salty-Canary-12-of-55-copy.jpg

Zdroj: Saltycanary.com


Skvele vyzerajú aj zapekané múmie vytvorené z vydlabaných zemiakov. Do nich vložíte mäsové guľky s rajčinovou omáčkou a obalíte ich syrovými korbáčikmi. Namiesto očí dáte čierne olivy a šup s tým do rúry.

mummypotatoes3d.jpg
Foto: Onceuponacuttingboard.com


Príďte sa báť do Bory Mall!

Ešte viac inšpirácií a štrašidelnú show nájdete u nás v Bory Mall už túto sobotu, 13. 10. 2018! Celý víkend si navyše môžete užívať Halloweenske Zľavobranie a nakupovať vo viac ako 120 obchodoch so zľavami až do 50 %! Stačí vám len jedna karta na všetky zľavy. Viac informácií TU.