Prečo však zostávať iba pri animovaných verziách? V dobe oplývajúcej “zázračnými” technológiami sa Disney producenti rozhodli preniesť kreslené postavičky do reálneho sveta. Týmto spôsobom posunú overené príbehy na novú úroveň a získajú si srdcia nových generácií. Určite to však nerobia len z nezištných dôvodov. Peniažky sa veselo sypú do firemnej pokladničky s každým zásahom do čierneho.

al_4.jpg

Nový prírastkom do live-action zbierky je Aladin. Ten rozpráva príbeh rovnomenného hrdinu, pouličného zlodeja, ktorý s pomocou svojho chlpatého asistenta Abuho okráda bohatých obyvateľov fiktívneho kráľovstva Agrabah. Život mu zmení nie tak obyčajná olejová lampa a jej obyvateľ, všemocný Džin. S jeho pomocou sa Aladin pokúsi získať srdce statočnej princeznej Jasmíny a zároveň musí zachrániť kráľovstvo pred zlomyseľným Džafarom.

Musím sa priznať, že do kinosály som vstupoval bez očakávaní. Filmové trailery nepredávali zrovna najatraktívnejší zážitok. Do určite miery to bolo prerasteným modrým Willom Smithom, ktorý mal neľahkú úlohu ako Džin nahradiť legendárneho Robina Williamsa. Ten mu prepožičal hlas v pôvodnom animáku a podal bravúrny výkon.


Predpokladané sklamanie však nahradilo príjemné prekvapenie a Aladin je vydareným prírastkom do neustále rozrastajúcej sa Disney rodiny. Will Smith poňal rolu čarovného ducha po svojom a výborne sekundoval hlavným hrdinom, čo je pri veľkosti jeho ega a celebritného statusu skoro zázrak. Mena Massoud a Naomi Scott sa zodpovedne chopili úloh hlavných protagonistov a nenechali sa v žiadnom ohľade zahanbiť.
Rozprávka má výbornú atmosféru, krásny vizuál a hlavne srdce. Hudba a piesne boli dokonalým doplnkom celého filmu a to nie som ani zďaleka fanúšikom spevavých muzikálov.
 
Hlavnou chybou je určite nemožnosť vzhliadnuť film v jeho originálnom znení. K dispozícii je iba slovenský dabing. Ten nie je najhorší, ale rozhodne vás v určitých momentoch vytrhne z deja. CINEMAX však s týmto faktom nič nespraví, a treba prstom ukázať na zodpovednú distribučnú spoločnosť. Zbytočne sa týmto spôsobom ukracuje o potenciálnych divákov.

al_1.jpg  
Určite si však treba dopriať tento pestrofarebný zážitok na čo najväčšom plátne a v tomto smere je IMAX sála v CINEMAX Bory Mall jednoznačnou voľbou. Dokonalý obraz a ohlušujúci zvuk vás pohltia v každej jednej scéne.

Aladin je prístupný všetkým vekovým kategóriám a zaslúži si pozornosť čo najväčšieho obecenstva. Zoberte svoje dietky, partnerov a rodiny do kina a doprajte si rozprávkový zážitok v Bory Mall.


Prečítajte si aj našu recenziu poslednej Marvelovky Avengers: Endgame.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.