Romány k poháru vína na terase

Atmosféra počas teplých letných večerov a neskorých západov slnka priam vyžaduje otvoriť si fľašu Chardonnay, vyložiť si nohy a prečítať pár strán z dobrej knihy. Vaše srdce jednoznačne rozbúcha román 365 dní od Blanky Lipinskej z prostredia Sicílie. Príbeh únosu kvôli nekonečnej mafiánskej láske vo vás vzbudí pocity napätia, vášne aj vzrušenia.

  MicrosoftTeams-image (2).png

Ak vás nadchne skôr napätie a moment prekvapenia, pri románeV tieni od slovenského spisovateľa a kriminalistu, Dominika Dána, stratíte pojem o čase. Detektív Krauz v ňom striehne na najznámejšieho sériového vraha Ondreja a na podozrivo dlhé pauzy medzi zločinmi. Ďalší slovenský talent, Jozef Banáš, vás v knihe Nádherná smrť v Altaji vytrhne z kolobehu rýchleho života a ukáže vám ako prežiť smrť. Smrť ega a žiadostivosti, ktorá otvára dvere k novému ja.

thrilery.jpg

Audioknihy ako must have na cesty s deťmi

Všetko krásne si vyžaduje kúsok obety. V prípade letných dovoleniek je touto obetou cestovanie. O to viac, keď cestujete s deťmi. Našťastie, doba priniesla audioknihy a s nimi pokojnú jazdu bez typického: „Kedy tam konečne budeme?"

Nechajte svoje deti zažiť výnimočnú cestu, keď im bude po diaľnici skákať 15 opičiek z audioknihy Opice z našej police od Kristy Bendovej. Veselý román prináša príbeh o bratislavskej rodinke, troch bračekoch a ich plyšových opičkách, ktoré z ničoho nič ožili.

opice-z-nasej-police-audiokniha-87605.jpg

Verte či nie, rozprávky z audiokníh môžu byť aj pre vás sentimentálnou chvíľou spomienok. Prežite cestu s nezbedným ryšavým dievčatkom, Pippi Dlhou Pančuchou, jej priateľmi a dobrodružstvami. S Veľkou audio knihou - Rozprávky z večerníčkov deťom prinesiete tie najväčšie klasiky, Maťka a Kubka, Danku a Janku či Psíčka a Mačičku.

  rozpravky.jpg

S knihami sa opaľovanie znáša lepšie

Snaha získať letný look vďaka hnedej pokožke a užiť si čas väčšinou nejdú veľmi dokopy. Hodiny ležania na páliacom slnku sa zdajú byť nekonečné. Strávte čas s Miou Amber, ktorá v knihe Stretni sám seba priam priťahuje tragikomedické situácie. Okrem humoru vás pobavia aj odpovede na mnohé otázky o láske, na ktoré ste hľadali odpoveď.

Zamyslenia prináša aj Monika Macháčková v publikácii Nikdy nebudem piť slaný čaj. Drsný a silný príbeh dievčaťa, ktorej život nenadelil ideálneho otca. Na kľukatej ceste za vyliečením rán sa stretáva s pochopením, odpúšťaním aj ponaučeniami.

motivacne.jpg  

Dlhšie dni, viac času na nové hobby

Slnko, skoré rána a dlhé večery nás dobíjajú dávkou energie a chuťou niečo robiť. Využite čas na zdokonalenie svojich koníčkov alebo sa pustite do tých, ktoré ste odkladali. Názov knihy Beh - analyzujte svoju techniku, predchádzajte úrazom, skvalitňujte tréning, hovorí za všetko. Odmenou po prečítaní vám bude zdravie, kondícia a zoznámenie s fungovaním vlastného tela.

beh-analyzujte-svoju-techniku-predchadzajte-urazom-skvalitnujte-trening-49090.jpg

O zmenu v živote sa postará aj Burina na zjedenie. Ukáže vám ako viac neprichádzať o nervy pri vytrhávaní nehanebnej buriny, ale naopak, ako ju využiť v kuchyni a premeniť ju na niečo užitočné a chutné.

burina-na-zjedenie-35677.jpg

Veríme, že sa vďaka našim tipom na knihy tešíte na dovolenkovú pohodu ešte o niečo viac. Takže sa nezabudnite cestou po opaľovacie krémy zastaviť aj v Panta Rhei.