Úvodné vhadzovanie

Idete s mužom, ktorého nepoznáte na prvé rande a vôbec netušíte ako to dopadne. Snažíte sa vyhnúť rozpačitému úvodu a tak zoberiete konverzáciu do vlastných rúk. Pri úvodnom vhadzovaní v hokeji hlavný rozhodca vhodí puk do stredového kruhu. Tým začína hra a je už na šikovnosti hráčov, ktorému sa puk podarí uchmatnúť.


Zakázané uvoľnenie

Nie, nejde o žiadne požitie omamných látok hokejistom pred vstupom na ľad, ani pojedanie čokolády počas diéty. Zakázané uvoľnenie nastane, ak hráč vystrelí puk z vlastnej polovice tak, že ten sa dostane až za bránku súpera bez toho, že by sa ho niekto dotkol.


Postavenie mimo hry

Môže sa vám síce zdať, že keď je niekto mimo hru, mal by pekne tichučko sedieť na lavičke. V tomto prípade však útočník prejde modrou čiarou skôr ako puk. Používa sa aj termín ofsajd. Je to ako keby ste boli vo vašom obľúbenom obchode ráno ešte skôr ako predavačka.


Hra v oslabení

Toto pozná zo života každá z nás. Zasadá rodinná rada, kam sa pôjde na dovolenku. Vy chcete ísť poznávať pamiatky do Ríma, ale bohužiaľ vás ostatní členovia vždy prehlasujú. Jednoducho súper má viac hráčov ako vy.


Oddychový čas

Z práce utekáte na nákup, potom rýchlo po deti do školy, domov navariť večeru a úplne vyčerpaná padnete do kresla s cieľom trochu zrelaxovať. Až dokým dieťa z postele nezačne kričať, že nemôže zaspať. Neostáva vám nič iné iba nabrať sily a vstať. V hokeji si každé družstvo môže počas riadneho hracieho času alebo počas predĺženia vyžiadať jeden 30- sekundový oddychový čas. Vtedy hráči z ľadu aj bránkár prídu k lavičkám. Okrem potrestaných hráčov, tí ostávajú sedieť na trestnej lavici.


Hattrick

Toto je veľmi jednoduché. Idete si kúpiť jedny nové plavky a z obchodu vychádzate s úsmevom a troma vybranými kúskami. To isté platí pre hráča na ľade, ktorý dá za jeden zápas tri góly.

wq.jpg

Predĺženie

Predstavte si, že stojíte v kabínke s dvomi šatami a neviete sa rozhodnúť, ktoré sú lepšie. Páčia sa vám obe rovnako. Nervózne prešľapujete, lebo o päť minút sa už máte stretnúť s manželom. Ten vám však zavolá, že bude meškať. Paráda, získali ste čas na rozhodnutie! V hokeji to znamená, že ak sa zápas, v ktorom musí byť víťaz, skončil po riadnom hracom čase nerozhodne, pokračuje sa predĺžením trvajúcim 20 minút čistého času, počas ktorého sa hrá na víťazstvo. Ak ani jedno družstvo nedosiahne gól, na určenie víťaza sa uplatnia trestné strieľania.


Bory Mall fandí hokeju!

Hokejové pravidlá už máte v malíčku, teraz sa už len vybaviť poriadnym obrazom, aby vám neušla žiadna prihrávka. V Nay v Bory Mall ponúkajú televízory za špeciálne hokejové ceny a navyše vám pribalia aj 2-násobok klubových bodov NAY Extra. A ak vás náhodou hokej nadchne natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať na vlastnej koži, zastavte sa v našich športových predajniach Sportisimo, Sports direct alebo Intersport.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall