Na internete je všetko. Naozaj?
Či už hľadáte len ubytovanie alebo kompletný zájazd, žijeme v dobe, kedy je našim najlepším pomocníkom internet. Nenadarmo sa predsa hovorí, že všetko je na webe a nakupovanie zo svojej obývačky je predsa „easy". A tak si sadneme za počítač a začneme hľadať. Na obrazovke sa nám objavuje jedna ponuka za druhou a my zrazu stojíme pred dilemou, ako ich vyhodnotiť či pre ktorú z nich sa rozhodnúť. Ak sa nechcete pri výbere pomýliť, odporúčame vám navštíviť kamennú pobočku niektorej z cestovných kancelárií.


Cenná rada nad zlato
Ešte stále sa totiž nájde množstvo ľudí, ktorí idú pri výbere dovolenky „starou" cestou a považujú výber na „nete" za menej pohodlný, rizikový alebo neosobný. Veď nejde o malé peniaze. Navyše mnohí nedôverujú prvému dojmu, ktorý počas prehliadky ponúk na internete získajú. Preto radšej investujú do výberu dovolenky viac času a prídu do pobočky cestovnej kancelárie porozprávať sa a poradiť s odborníkmi. Ak im poviete svoju predstavu, veľmi rýchlo vám vedia z množstva ponúk vyselektovať tie najsprávnejšie. Vaše rozhodovanie sa výrazne zjednoduší a paradoxne tak môžete ušetriť aj veľa času.

Osobná skúsenosť
On-line priestor je super na rýchle porovnanie cien bez toho, aby človek musel fyzicky navštíviť hociktorú kamennú predajňu. " V cestovnom ruchu je však najdôležitejšia práca s informáciami, ktorými pracovníci v kamenných predajniach disponujú ," hovorí Roman Šlosár z NECKERMANN Slovakia. Skúsení odborníci totiž vedia odpovedať na vaše otázky. Ak aj majú nejasnosti, mnohé veci vedia operatívne preveriť alebo zistiť. Úplne ideálny je prípad, ak niektorý z konzultantov či delegátov cestovnej kancelárie na danom mieste osobne bol. Vtedy vám vie presne popísať svoju osobnú skúsenosť a vy máte takmer 100 percentnú istotu, že ste sa rozhodli správne.


Nepodceňte žiadnu maličkosť
Ak hľadáte ponuky cez internet, veľmi ľahko sa vám môže stať, že zostanete sklamaní z úrovne ubytovania alebo samotnej polohy hotela. Veď urobiť „peknú a pôsobivú" fotografiu nie je v dnešnej dobe žiadny problém. Vy potom prídete na miesto a zistíte, že váš vysnívaný hotel sa nachádza pri rušnej hlavnej ceste. A pritom sa tomu dá jednoducho zabrániť, ak vám napríklad pracovník cestovnej kancelárie preverí polohu hotela cez google maps. Skúsenosť a hlavne cit dobrého „travel konzultanta" vám takto pomôže predísť viacerým nepríjemným prekvapeniam .Veď pri výbere dovolenky nie je dobré podceniť žiadnu maličkosť. Aj drobný problém vám môže z krásnej dovolenky urobiť peklo.

Ľudský kontakt je stále dôležitý
V kamennej predajni vzniká priestor pre vzájomnú kooperáciu medzi predajcom a klientom, ktorý chce spoznávať svet. „ Klient si tak môže nechať kvalifikovane poradiť od ľudí, ktorí toho precestovali viac. V kamenných predajniach sa navyše nevytráca ľudský kontakt. Veď aj v dnešnej digitálnej dobe je stále najviac dôležité, aby sme neprestali reálne komunikovať ," pokračuje Roman Šlosár. „ Možno to znie ako klišé, ale vždy nás poteší, ak sa klienti vrátia z dovolenky, ktorú sme im pomohli vybrať a zastavia sa povedať nám ako výborne sa mali. To je tým najlepším ocenením našej dobre vykonanej práce ," dodáva.

Ak nemáte jasno, kam vycestovať na dovolenku, zastavte sa v Bory Mall. Odborníci z cestovných kancelárií Firo tour, Neckermann, Satur alebo Magic Travel vám radi poskytnú tie najužitočnejšie informácie. Prajeme príjemný pobyt a krásnu dovolenku!