Únik do tepla

Keď sa teploty začnú znižovať a dni skracovať, mnohí z nás túžia po teple a slnku. Našťastie, svet je plný úchvatných destinácií, kde môžete zimu stráviť v teple a pohode. Poďme sa pozrieť na niektoré z najlepších miest na únik pred zimou.

Niekoľko tipov na zimnú dovolenku v teple nám dal Matúš Milko z cestovnej kancelárie Hydrotour, ktorej novú pobočku nájdete aj u nás, v Bory Mall. V období Vianoc a zimy odporúča tradične netradičnú destináciu Omán, do ktorej viete letieť priamo z Bratislavy. Cestovná kancelária ponúka aj zimnú novinku, dovolenku v kráľovskom Bahrajne.

„Omán, rovnako ako Bahrajn predstavujú kombináciu nerušeného oddychu v luxusných hotelových rezortoch a atraktívnych výletov k rozprávkovým plážam, na neobjavené prírodné skvosty, či miesta opradené slávnou históriou, “ dodáva Matúš Milko

Za kultúrou v príjemnom počasí

Zima nemusí byť len o úniku na pláž. Môže to byť aj ideálny čas na objavovanie kultúrnych skvostov v teplejších klimatických podmienkach. Jednou z takýchto destinácií, kde môžete uniknúť pred zimou a zároveň sa ponoriť do bohatej kultúry a histórie, je Maroko.

Krajina na severozápade Afriky je ako stvorená pre tých, ktorí hľadajú dobrodružstvo v príjemnom počasí. Navštívte Marakéš, mesto známe svojimi živými trhmi, nádhernými palácmi a exotickými záhradami.

Ak sa chcete schladiť

Mnohých dovolenkárov v tomto období viac láka predstava snehu a chladnejšieho počasia. Ak patríte medzi tých, ktorí radšej obliekajú teplé bundy než plavky, máme pre vás skvelé tipy na útek do zimného raja. Vzrušenie na lyžiarskych svahoch, ale aj čaro vianočných trhov. Zima ponúka množstvo možností, ako si ju užiť naplno.

Tour de trhy

Vianočné trhy v Európe sú ako vystrihnuté z rozprávky. Nemecko je známe svojimi tradičnými trhmi, kde môžete ochutnať varené víno a tradičné pečivo. Napríklad tie v Norimbergu alebo Drážďanoch potešia historickou atmosférou a remeselnými výrobkami.

U našich susedov v Prahe, Viedni a Budapešti máme na skok nádherné vianočné trhy, ktoré sú obdivované návštevníkmi z celého sveta.

Kúzelné vianočné trhy nájdete aj v Bergame, talianskom meste plnom histórie a kultúry. Sú známe svojou jedinečnou atmosférou, ktorá spája tradičné talianske remeslá a lokálne delikatesy. Ideálne miesto pre tých, ktorí hľadajú kombináciu kultúrneho zážitku a vianočného nakupovania v jednom z najkrajších talianskych miest.

Ak sa vám za vianočnou atmosférou nechce cestovať, navštívte náš Vianočný trh v Borymall, kde nájdete širokú ponuku darčekov, drobností aj chutných dobrôt.

Aktívny oddych na svahu

Pre milovníkov zimných športov sú európske lyžiarske strediská ako stvorené. Alpy, so svojimi rozsiahlymi svahmi a nádhernými horskými výhľadmi, sú pravdepodobne najznámejším lyžiarskym rajom na svete. 

Strediská ako Zermatt vo Švajčiarsku, Chamonix vo Francúzsku alebo St. Anton v Rakúsku ponúkajú vynikajúce lyžiarske podmienky, útulné horské chaty a prvotriedne služby. Poriadnu výbavu na lyžovačku si môžete nakúpiť napríklad v predajni Endorphin Republic či Alpine Pro.